fbpx

Banjalučki brend odjeće „Bubsi beba“ prepoznatljiv je po tome što je namijenjen najmlađima – bebama. Iza njega stoji bračni, ali i poslovni par, Slađana i Đurica Štula.

Tokom četiri godine rada uloge su se podijelile, za kreativni dio posla zadužena je Slađana, dok je Đurica preuzeo organizacione i menadžerske obaveze.

„Sve je počelo za vrijeme mog porodiljskog odsustva. Kao i svaka majka, voljela sam da moje dijete bude originalno, lijepo i praktično obučeno. Iz svega toga javila se ideja da sama počnem kreirati za moju Danicu i u tome sam pronašla lično zadovoljstvo“, kaže Slađana o prvim koracima ovog brenda.

Podrži eTrafiku

Kada je shvatila da ništa slično ne postoji u Banjaluci, a ni na širem području, odlučila je da od svog hobija pokuša napraviti i poslovni projekat. Na početku je robu prodavala putem društvenih mreža, dok se 2013. godine nije desila važna prekretnica u svemu. Slađana i njen muž Đurica odlučili su da se prijave na takmičenje za najbolju poslovnu ideju iz oblasti kreativne industrije, gdje su pobijedili.

“Pobjeda na tom takmičenju predstavljala je odskočnu dasku i usmjerila nas ka putu na kojem smo i danas. Uz konsultantsku podršku dobili smo i novčanu nagradu koja nam je pomogla da podignemo našu ideju na jedan veći i ozbiljniji nivo”, govori Slađana, dodajući da je potrebna hrabrost za pokretanje samostalnog posla, ali se na kraju sve isplati.

bubsi mama (4)

“Bubsi beba” u ponudi ima trenerke, kapice, siperčiće i ostalu odjeću za bebe dizajniranu na jedan originalan način, sa duhovitim natpisima i aplikacijama. Čitav stvaralački proces počinje od ideja koje Slađana prvo skicira, a potom detaljno razrađuje na računaru. Materijal koji nabavljaju mora biti odličnog kvaliteta s obzirom na to da su djeca u mlađem uzrastu, a pogotovo bebe, izrazito osjetljive na  vrste tkanine.

“Na početku sam svaki model lično šila i ukrašavala. Povećanjem obima posla smo angažovali firmu u okolini Banjaluke kao i nekoliko krojača za posebne proizvode”, objašnjava Slađana, ali ističe da joj sav proces, od skiciranja do šivenja, ne predstavlja rad nego zadovoljstvo.

bubsi mama (3)

Ovaj brend pokazatelj je da se kreativnost može unijeti u svaki kutak našeg života, ukoliko ima dovoljno ljubavi prema onome čime se bavimo.

“Kreativnost je način života za mene i Đuricu. Oduvijek smo voljeli implementirati svoje ideje u našim poslovima. Đurica je to radio u okviru muzike, dok sam ja taj duh stvaralaštva izražavala putem arhitekture. Sada su nam izvor inspiracije naša djeca, Danica i Teo”, navodi ona.

bubsi mama (6)

Da “Bubsi” priča želi da promijeni sliku ne samo o najmlađima nego i o materinstvu pokazuje nam “Kutak za dojenje”, koji se nalazi0 unutar njihove radnje i majke sa bebama mogle su ga slobodno koristiti. Prilikom otvaranja kutka održana je i radionica o značaju dojenja i savjetima za prevazilaženje problema kod dojenja, a postoje želje da se nastavi u sličnom ritmu. Nažalost, prilikom preseljenja na novu lokaciju nije bilo mjesta i za novi “Kutak”.

bubsi mama (7)

U kreativnoj radionici “Bubsi bebe” spremaju se nove didaktičke eko-igračke bez opasnih boja i multifunkcionalni namještaj, poput komoda i krevetića koji mogu služiti i kao površina za presvlačenje. Bubsi duo istražuje i primjenu i značaj masaže u toku trudnoće, kao i u postporođajnom periodu.

Slađana i Đurica naglašavaju da im cilj nikada nije bila masovnost i velika zarada, nego da svoje ideje ostvare i tako usreće ne samo svoju porodicu, nego i mnoge druge. Kako i sami kažu, put nije bio lak, ali je i te kako vrijedilo odlučiti se za njega, jer nema ljepšeg osjećaja nego raditi sa ljudima koje voliš i stvarati za one koji donose radost gdje god se pojave – bebe.

Tekst nastao u sklopu projekta “Može i drugačije”, koji finansira Fondacija SHL

eTrafika.net – Nikola Lero

bubsi mama (15) bubsi mama (9) bubsi mama (8) bubsi mama (13) bubsi mama (1) bubsi mama (14) bubsi mama (2) bubsi mama (10) bubsi mama (11)

Napiši komentar