fbpx

Zakopane djevice, udavljena djeca, jezivi krici, škripanje vrata… U Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj diče se sasvim pristojnom tradicijom opsjednutih kuća i stravičnih tajni koje skrivaju.

Priče su dostojne horor fantazija holivudskih scenarista, a navodimo nekoliko najinteresantnijih mjesta koje upućeni zaobilaze u širokom luku.

1. Kuća “Velikog Brata”, Košutnjak

Podrži eTrafiku

Najživopisnija ukleta priča u posljednjih nekoliko godina bila je ona o kući na Košutnjaku u kojoj je sniman srpski “Veliki Brat”, a poslije su u njoj boravili studenti “Operacije trijumf”. Navodno je sve počelo kada je prije 240 godina (u neposrednoj blizini kuće) u beogradskoj šumi Košutnjak kneza Mihaila Obrenovića ubila grupa atentatora, a tom prilikom ubijena je i jedna njegova rođaka.

Najstrašnija sudbina zadesila je troje mladih učesnika serijala “Veliki Brat”, koji su poginuli na licu mjesta 29. decembra 2007. U teškoj saobraćajnoj nesreći kod mjesta Ušće na šabačkom putu poginuli su bivši ukućani Elmir Kuduzović, Stevan Zečević Zeka i Zorica Lazić.

Dvojica bivših stanara BB kuće, Danijel Alibabić i Dragan Marinković (voditelj “Operacije trijumf”), završili su u bolnici. Jednom su ustanovili oštećenje jetre, a drugom upalu gušterače. Za vrijeme trajanja “Operacije trijumf” dvojici učesnika umrli su djedovi. Učesnik generalne probe prvog serijala Antal Skendžić 2007. godine, u porodičnoj kući pokraj Zrenjanina, nožem je ubio svoju majku i osuđen je na 10 godina zatvora.

Posljednja tragedija bila je smrt sina Marine Tucaković, zbog koje je ona prestala da bude članica žirija “Operacije trijumf”.

2. Prisap kod Livna

Iz napuštene kuće u malom selu Prisap noću dopiru krici, lupanje i dječji plač. Sablasne pojave prvo su vidjele izbjeglice koje su u njoj našle sklonište, a to su potvrdili i ljudi koji su tu kasnije stanovali. Stariji seljani pamte da je na tom mjestu nekada bilo jevrejsko groblje i da su na tom mjestu djevojke i žene kradom zakopavale vanbračnu djecu.

Prema kazivanju stanara, u gluvo doba noći s tavana bi dopirali krici, a iz zidova je odzvanjao dječji plač. Ukućani su tvrdili da su često čuli lupanje, koje kao da je dopiralo s vrata, iz poda, s plafona. Misterija je, kao i sve ostale, nerazjašnjena.

3. Škrinjari 

Kuća pored Vrbovca, u mjestu zvanom Škrinjari, jedno je od najrazvikanijih mjesta gdje vas usred noći mogu probuditi jezivi dječji plač, užasni krici i stravični, neobjašnjivi zvukovi. Stipe Ćurić je prije više decenija, uloživši svoju ušteđevinu iz Njemačke, kuću namijenio jednom od svojih sinova, ali zbog paranormalnih zbivanja, sin se u njoj nikada nije nastanio. Svojevremeno je rekao da će pokloniti kuću prvom koji u njoj uspije prespavati do zore.

Pokušala je to grupa policajca, pa bjelovarski taksisti, zatim smjeli avanturisti. Neki su odustali, neki pate od amnezije, ostali su završili u ludnici. Kažu da je kuća sa znakovitim crnim krstom iznad vrata sagrađena na nekadašnjem groblju. Od 1997. prodaje se za simboličnu cijenu, ali do danas zjapi prazna.

4. Učka

Od početka 1988. godine, stanovnici Istre i Hrvatskog primorja bili su opsjednuti misterioznom ženom u crnom. U izvještajima s mjesta događaja reporteri su se pozivali na medicinsko osoblje Stanice za hitnu pomoć u Pazinu. I oni su navodno vidjeli misterioznu neznanku.

Zaustavljala je osamljene automobile koji su prolazili kod današnjeg tunela Učka. U razgovoru s vozačima proricala im je sudbinu, a potom bi misteriozno nestajala iz automobila. Čak je i italijanska televizija snimila dokumentarac, kasnija nagađanja upućivala su na šizofrenu djevojku iz Istre koja je lutala uz put. S gradnjom tunela kroz Učku fatalnoj tajnovitoj crnki gubi se svaki trag.

5.  Autoput kod Nove Gradiške

Na mjestu gdje je i Toše Proeski poginuo, mnogi su putnici ostavili svoj život. Podzemne vode, magnetna polja ili neke daleko mračnije sile navodno djeluju na dionici autoputa Zagreb – Slavonski Brod, kod Nove Gradiške, jer se vozači redovno žale da upravo na tom mjestu doživljavaju nevjerovatne stvari poput gašenja radija, osjećaja paralize, gubitka koncentracije i doživljaja kao da im neka sila vuče auto na drugu stranu puta.

6. Škola u Pazinu

Sedmoro učenika prestižne Katoličke gimnazije u Pazinu naglo je izgubilo život u proteklih sedam godina. Posljednje u jezivom nizu bilo je iznenadno samoubistvo Natali Ferlin, maturantkinje koja je u novembru 2007. skočila sa 60 metara visokog mosta iznad Pazinčice. Prethodne žrtve život su izgubile bilo u saobraćajnim nesrećama, bilo trovanjem.

7. Lokrum-Dubrovnik

Na ostrvu ispred Dubrovnika u julu 2007. godine pojavio se duh, a vidjela su ga i navodno mobilnim telefonom snimila dva radnika u benediktinskom samostanu. Lokrum je poznat po legendama u kojima glavnu ulogu igraju duhovi i vlastela opijena ljubavnim strastima i spletkama, što je uglavnom završavalo prolivanjem krvi.

 

 

 

tportal.hr

Napiši komentar