fbpx

Banjalučki bendovi  Vanja The Frog i Neuro nastupali su večeras na Kastelu povodom 9. maja – Dana Evrope. Kiša koja je padala na početku večeri ubzo je prestala i tako omogućila ljubiteljima ovih bendova da nesmetano uživaju u njihovoj muzici.

Prisutni su mogli uživati u mnogobrojnim svjetskim hitovima originalno obrađenih u izvođenju grupe Vanja The Frog, koji su na kraju svirali i svoje autorske stvari, kao i njihovu obradu pjesme “Verujem, ne verujem” Bajage i instruktora.

Prošlogodišnji pobjednici Demofesta vratili su se na mjesto na kojem su dobili titulu najboljeg benda i odsvirali autorske pjesme koje će se naći na njihovom albumu koji treba biti izdat ove godine.

Podrži eTrafiku

Svirku su završili sa, sada već poznatim pjesmama “Igra zla” i “Bože da l’ si živ”, koje su im i donijele pobjedu na Demofestu.

Nakon koncertnog dijela večeri na scenu je izašao DJ Kawiar Mangueira.

Koncert je organizovala Delegacija Evropske Unije u BiH.

Na koncertu je bio postavljen i info štand organizacije AIESEC na kojem su zainteresovani mogli informisati o volonterskim i plaćenim praksama u inostranstvu za sve studente.

Dan Evrope

Robert Šuman, francuski ministar vanjskih poslova pozvao je 9. maja 1950. Francusku, Njemačku i druge evropske zemlje da objedine proizvodnju uglja i čelika. To je bio prvi potez prema stvaranju onog što nam je sada poznato kao Evropska unija- 27 zemalja ujedinjeno u poštivanju sloboda i vladavine zakona istovremeno priznajući i cijeneći različitost građana EU. Godišnjica Šumanove deklaracije slavi se kao Dan Evrope.

eTrafika.net / foto: eTrafika – Ognjen Tešić

Napiši komentar