fbpx

Film “Falsifikator” večeras je premijerno predstavljen banjalučkoj publici.

Autor scenarija i reditelj filma Goran Marković kaže da se kroz filmove sve više vezuje za banjalučki kraj i počinje da se osjeća kao da je iz Republike Srpske.

“Prije filma ‘Turneja’ nisam nikada bio u Banjoj Luci niti u ovim krajevima. Međutim, kada smo počeli da pripremamo ‘Turneju’ i snimili je, ja sam se sve više vezivao za ovaj kraj, najprije zbog ljudi. Zbog ova dva filma koja sam ove snimio, osjećam se kao da sam i ja iz Republike Srpske. Kada sam došao u Šeškovce, znao sam da tu treba da bude radnja mog filma, i drago mi je da su kroz ‘Falsifikatora’ i oni ovjekovječeni”, kaže Marković.

Podrži eTrafiku

Producenti filma su Dragan Davidović i Tihomir Stanić, koji tumači i glavnu ulogu u filmu. Davidović kaže da u planu imaju i snimanje dvije serije, dok će se od filma napraviti i serija od tri nastavka koja će biti puštana na RTRS-u.

Dušan Plavšić koji u filmu igra Stanićevog sina Slobodana kaže da je ovo za njega veliki prelazak iz amaterske u profesionalnu sredinu.

“Nadam se da sam uspio ispuniti očekivanja i glumaca i režisera. Atmosfera iza kamere je bila harmonična i drago mi je što smo imali pune sale posjetilaca na premijerama”, navodi on.

Uloge u filmu tumače Tihomir Stanić, Branka Katić, Sergej Trifunović, Nataša Marković, Bogdan Diklić, Emir Hadzihafizbegović, Dušan Plavšić i mnogi drugi.

Radnja “Falsifikatora” se odvija krajem 60ih godina 20. vijeka.Glavni lik je Anđelko, direktor osnovne škole u malom mjestu u Bosanskoj Krajini, koji već godinama falsifikuje školske diploma. Za to ne uzima nikakvu novčanu nadoknadu, već to radi iz želje da pomogne. Međutim, uskoro ga prijavljuju policiji i on završava u zatvoru…

eTrafika.net / Foto: eTrafika.net – V. Stokić

Napiši komentar