fbpx

Večeras je u Banskom dvoru otvorena izložba „Pečati prostora“ koju čini zbir grafika i crteža četiri umjetnika iz Banja Luke. Izložba će biti otvorena mjesec dana.

Istoričar umjetnosti Siniša Vidaković izložbu naziva „igrom apsoluta kroz simulaciju slike“.

„Svaki od ovih umjetnika je sveo svoju paletu na najmanji mogući ton. U rasponu od bijelog do crnog vidite koliko je moćna i jaka imaginacija ovih umjetnika. Igra apsoluta znači da svako od njih ima apsolutni, čvrst, jak i osviješten jezik“, navodi Vidaković.

Podrži eTrafiku

Jedan od izlagača Mario Ignjić kaže da izložbu čini sklop četiri različita svijeta, te da na njegovim crtežima namjerno nema naziva kako ne bi ništa sugerisao posmatraču.

„Nemam nazive crteža ispod njih, kao ni godinu kada sam ih radio, jednostavno sam to zabilježio u samom formatu pa neka svako od vas pokuša da pronađe određeni dio tog crteža za sebe“, kaže on.

Izložbu čine radovi Nenada Marina, Maria Ignjića, Ognjena Latinovića i Dejana Ćebedžije. Ova četiri umjetnika završili su Akadamiju umjetnosti u Banjoj Luci, a porijeklom su iz Doboja, Bosanskog Petrovca, Sarajeva i Zagreba.

eTrafika.net / Foto: eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar