fbpx

Sa ciljem podizanja svijesti javnosti o osobama sa invaliditetom humanitarna organizacija “Partner” iz Banjaluke danas u Domu omladine organizuje treći filmski festival.

festival_osobe_sa_invaliditetom_2Predsjednica “Partnera” Vanja Čolić rekla nam je da su ove godine potpuno samostalno organizovali festival, bez pomoći donatora i institucija, jer nije bilo konkursa na koji bi mogli aplicirati. Ipak, ovogodišnji festival je donekle uspješniji od prethodna dva.

“Imamo 12 novih filmova koji će se prikazivati. Takođe, prateća aktivnost festivala je izložba slikara sa invaliditetom, koji su članovi organizacije amputiraca ‘UDAS’. Cilj festivala je podizanje svijesti javnosti o osobama sa invaliditetom kao osobama koje pripadaju društvu u kome se nalaze i kojima je potrebna pomoć kako bi mogli da zadovolje svoje kapacitete”, navodi Čolićeva.

Podrži eTrafiku

Prvi festival organizovan je povodom 10 godina rada “Partnera”, a izabrali su film jer on “komunicira sa širokom publikom, a umjetnicima ostavlja mogućnosti da na snažan i neposredan način dopre do zajednice”.

Prisutnima se obratio i ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija, koji se osvrnuo na probleme zapošljavanja osoba sa invaliditetom, te naglasio da moramo graditi osjećaj o društvu u kome smo svi jednaki.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar