fbpx

Drugi sajam kolekcionarstva održan je danas u Domu omladine od 10 do 15 časova. Posjetioci su mogli da vide kolekcije novca iz cijelog svijeta, stare fotografije i razglednice iz Banja Luke ali i drugih gradova, starog oružja, nakita, sličica, ratne naljepnice i slično. Svoje kolekcije izložilo je 10 kolekcionara.

„Ovo nije sajam, ovo je druženje određenog broja ljudi koji se zanimaju za jednu te istu oblast. Samim tim, logično je da se nađe neki način da se okupljamo. Ovim putem bih se zahvalio Domu omladine što nam je ustupio ovaj prostor“, rekao je Savo Popović, predsjednik Društva numizmatičara Republike Srpske.

Ovo udruženje osnovano je 1999. godine, i njegovi članovi su iz različitih dijelova svijeta, kao što su Južna Koreja, Izrael, Amerika. Poslednjih nekoliko godina komunikacija među njima je poboljšana zato što postoji  noviji praktičniji načini komuniciranja Udruženje broji oko 100 članova sa područja bivše Jugoslavije, ali i onih koji žive u inostranstvu, a dolaze sa našeg govornog područja.

Podrži eTrafiku

„Društvo numizmatičara nam omogućuje komunikaciju sa ljudima iz daleka kako bi razmjenjivali različite stvari. Naš najveći problem je poštanska carina, što nam je ostalo iz onog starog režima. To je strašno, što nam otvaraju pisma i zanima ih šta mi to šaljemo i zašto“, ističe Popović.

Osim toga, Popović je naglasio da se nade da će njihovo Udruženje dobiti nove članove, te da će današnji Sajam posjetiti što više ljudi.

eTrafika.net / foto: eTrafika.net – Jovana Savanović

Napiši komentar