fbpx

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena 25. juna u 12 časova u Kulturnom centru UDAS, ul. Sime Miljuša br.2 Banja Luka.

Izvor: Saopštenje

Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prethodnom polugodištu koje je trajalo od februara do juna pohađalo je ukupno 35 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od šest do 18 godina. Časove crtanja i slikanja za polaznike Škole vodila je Tatjana Ratković Bosnić, magistar grafike. Na kolektivnoj izložbi će biti predstavljeni likovni radovi, crteži polaznika koja su crtali i slikali u proteklih pet mjeseci.

Foto baza

O Školi crtanja i slikanja

Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta, počela je sa realizacijom 2007. godine. Školu su, pri Kulturnom centru UDAS, u formi pilot projekta, pokrenuli mladi umjetnici sa Akademije likovne umjetnosti Banja Luka. Misija Škole crtanja i slikanja je ostala nepromjenjena sve ove godine a usmjerena je na poticanje uvažavanja različitosti, te promociju prava i mogućnosti djece sa i bez invaliditeta zasnovane na konceptu poštovanja ljudskih prava.

Cilj Škole jeste da ona bude sigurno mjesto gdje će mladi polaznici, djeca sa i bez invaliditeta, iskazati svoje umjetničke i kreativne potencijale uz stručno vođstvo posvećenih profesora likovne kulture. Škola daje mogućnost promocije i predstavlja primjer inkluzivnog pristupa u radu sa djecom sa invaliditetom kao jednog od važnih segmenta u postizanju ravnopravnog odnosa prema djeci sa invaliditetom u našem društvu.

Polaznici Škole kroz različite crtačke i slikarske tehnike, stvarajući vlastita umjetnička djela stiču nova znanja kako u oblasti crtanja i slikanja tako i u razumijevanju i prihvatanju koncepta različitosti, jednakih mogućnosti za djecu sa invaliditetom. Škola je prostor u kojem polaznici svih uzrasta stiču vrijedne životne vještine, uspostavljaju divna i dugotrajna prijateljstva, grade samopuzdanje i potiču jedni druge u okruženju uvažavanja i stvaranja.

Škola crtanja i slikanja za djecu nastavlja sa radom u septembru u novoj školskoj 2022/2023 godini nakon ljetnjeg raspusta.

Napiši komentar