fbpx

Izložba ilustracija Woody Allen autora Danijela Šnjegote otvorena je večeras u Domu omladine. Autor se odlučio za ovu temu jer obožava njegove filmove i pristup filmu na način koji on to čini. Osim toga, Šnjegota voli muziku koju Allen pušta u filmovima, kao i fotografiju, ali obožava ga i kao seksistu, čovjeka koji voli lijepu ženu. 

„U suštini, ja sam najviše tragao za metodom ilustracije,ovo sam usvojio kao nekakvu moju ilustraciju. Tragao  sam za pristupom u tom obliku, i kako god on sada izgledao on je, mogu slobodno da kažem, moj. To ću kasnije kao model da aplikujem na sljedeće stvari, na sljedeće umjetnike iz oblasti  filma, književnosti.  Za spremanje izložbe trebalo mi je oko mjesec i po dana. Ukupno je izloženo 11 ilustracija na slikarskom platnu, odnosno osam portreta i tri prikaza iz svakog filma ponaosob“ , rekao je Šnjegota.

Trenutno razrađuje ilustraciju, i kako kaže, ide mu dobro. Kad je pravio izložbu nije bio u mogućnosti da odradi sve aplikacije koje je imao na umu, šolje, majice, i slično, ali se nada da će i to uspjeti vremenom.

Foto baza

„U sklopu brenda Garuda koji sam osnovao prošle godine biće svakako, nadam se, već od sljedeće sedmice, majice, šolje, duksevi. U procesu je izgradnja sajta, već postoji fejsbuk stranica, pa se nadam da će sve to završiti kao jedna uokvirena cjelina“, ističe Šnjegota.

Iako mu finansijka sredstva nisu dozvolila da večeras izloži više svojih autorskih djela, Šnjegota se trudi biti nezavisan i nastoji da izvede onoliko koliko finansijski može da istrpi.

Organizator večerašnje izložbe je Omladinski savjet Banja Luke (OSBL) i Udruženje anonimnih artista (UAA), a izložba će biti otvorena do 14. novembra.

eTrafika.net – Jovana Savanović

Napiši komentar