fbpx

Drugi ’makedonski’ dan, obilježila je poezija i nastupi grupa Belegzija i Kalap u Mac Tire pubu.

Veče je počelo makedonskom poezijom u izvođenju Marte Markoske i Zvonka Taneskog iz Makedonije i Aleksandre Čvorović i Dejana Andrića iz Banja Luke. Ovo nesvakidašnje dešavanje privuklo je publiku raznih generacija koja je, bez obzira na gužvu bila odlično raspoložena.

Potom je nastupala neobična grupa Belegzija koja svira opojni etno džez kombinacija makedonskih instrumenata i akustične gitare. Vidno oduševljena publika još se više zagrijala kada je počela makedonska grupa Kalap koji sviraju glasni, progresivni rok.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Ovo kulturno veče privuklo je veliki broj ljudi, kao, uostalom, i dnevni dio ove manifestacije, kada su prisutni imali priliku da pogledaju film o makedonskom jeziku u svijetu, kao i da učestvuju u okruglom stolu na temu „Kultura kao izvozni proizvod: Izazovi u izlasku umjetnika RS/BiH i Makedonije na svjetsku kulturnu scenu“ u Domu omladine.

Večeras, posljednjeg Dana Makedonije u Domu omladine od 21 časa ponovo možete da slušate grupu Belegzija iz Banjaluke – concert i izložbu ručno izrađenih makedonskih instrumenata, te Vaska Jordanova i grupu Bernays Propaganda iz Makedonije.

eTrafika.net / foto: eTrafika.net – Tamara Karanović

Napiši komentar