fbpx

Danas je počeo drugi memorijalni “Graffit jam-Flaster“ posvećen Tamari Cvetković u Studentskom kampusu u Banjaluci gdje će se nacrtati i najveći mural u BiH.

Ova memorijalna grafit manifestacija se održava drugu godinu zaredom. Sa jedne strane zida crtaju crtači iz Srbije, Hrvatske i BiH, kao što su Demon, Artez, Hope, Piros, Avet, a sa druge strane zida veliki mural će nacrtati poznati italijanski crtač Peeta. Njegove radove možete pogledati na stranicihttp://www.peeta.net/.

“Grafitaši iz regiona će iscrtavati zid, dok će naš gost iz Italije biti zadužen za izradu velikog murala sa druge strane zida”, kazao je jedan od organizatora događaja Ivan Kusturić.

Podrži eTrafiku

On objašnjava da neupućene grafit asocira na običnu žvrljotinu, ali da je u stvarnosti situacija puno drugačija.

“Kada dođu na ‘Jam’, onda shvate da se radi o ljudima koji su s likovne akademije ili arhitekture”, kaže i dodaje da Banjaluci treba mnogo više “legalnih” zidova, te da je to jedan od ciljeva “Flastera”.

Italijanski crtač Peeta koji se crtanjem grafita bavi još od 1993, kaže da od toga živi posljednjih deset godina.

“Radim grafite uglavnom u SAD, ali i Južnoj Americi i širom Evrope. Drago mi je da se vraćam u BiH, nakon šest godina”, ističe Peeta.

Ovaj događaj organizuje Snowboard skateboard klub “Gola Voda” uz podršku grada Banjaluke, Ministarstva omladine i sporta, Vizart filma i generalnog sponozora Centrum.

Manifestacija će trajati do 22 časa i organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju uljepšavanju grada i ocrtavanju najvećeg murala u BiH.

 eTrafika.net / Nezavisne.com /foto: eTrafika.net

Napiši komentar