fbpx

Posljednjih nekoliko godina u Srbiji vlada prava ekspanzija serija. Nerijetko, kao posljedica vrlo bogate produkcije gledaoci često i ne mogu da isprate cjelokupan televizijski sadržaj koji je posljednjih godina svakako bogatiji nego ranije. Prije nekoliko sedmica, u Srbiji i Republici Srpskoj, počela je sa emitovanjem još jedna u nizu serija, naziva „Pevačica“. Još prije snimanja serija je izazvala veliku pažnju, a najviše zbog toga što su je neki mediji povezivali sa stvarnim događajem koji je potresao Srbiju prije nekoliko godina, a tiče se ubistva mlade pjevačice Jelene Marjanović. Iako je glavna junakinje ove serije, pjevačica Milica Pavlović, u više navrata rekla da ona ne tumači lik Jelene, autorka serije, Nataša Drakulić je rekla da serija jeste donekle inspirisana ovim slučajem, ali i mnogim drugim stvarima.

Piše: Vedran Grahovac

Radnja serije smještena je u Beograd i prati glavnu junakinju mladu pjevačicu Ivanu. Nakon što je pobijedila u jednom muzičkom takmičenju ona počinje živjeti sa poznatim muzičkim producentom Vladom, koji je u velikoj mjeri zaslužan za njenu, po nekim mišljenjima, ne baš zasluženu pobjedu. Odjednom, Ivana počinje živjeti svoj „san“ i za njene nastupe svi počinju da se interesuju. Ali, ono što vidimo jeste da ona nije srećna, da je iscrpljena i umorna i da polako postaje zavisnica od raznih tableta. Uporedo sa tim upoznajemo i njenu koleginicu iz muzičke emisije, Emiliju, koja ni blizu nije uspjela kao Ivana. Vrlo brzo shvatamo kompleksnost njihovog odnosa koji je pun tajni i koji će dovesti do toga da se Ivanin svijet polako počne rušiti.

Podrži eTrafiku

Predrag Gaga Antonijević i Nataša Drakulić, autori serije, bave se na jedan nesvakidašnji način mračnom stranom estradnog svijeta. Naime, savremenu i aktuelnu temu obradili su stvaljajući u priču motiv crne magije i vradžbina, a što nismo imali priliku često da gledamo. Naše junakinje, zapravo, magiju i razne „usluge“ sumnjivih persona koriste kao sredstva uz pomoć kojih dolaze ili pokušavaju doći do svojih ciljeva. Posezanje za tim sredstvima u velikoj mjeri je odraz nemoći, nesreće i onog unutrašnjeg nezadovoljstva. Zapravo, mnogi likovi ove serije suštinski su nesrećni i nezadovoljni, a što na kraju kulminara opštim nezadovoljstvom i nizom događaja kojima ćemo svjedočiti.

Kroz lik glavne junakinje, ali i druge likove, „Pevačica“ govori o drugoj strani medalje estradnog svijeta. Ta strana najčešće i uglavnom je mračna nasuprot onoj spoljašnjosti koja je samo naizgled fina i ružičasta. U tom svijetu greške se ne praštaju, odnosno greške se podmeću. U svijetu estrade nema mnogo istinskih prijatelja i mnoge stvari su lažne. Zapravo laž je temelj mnogo toga pa i ljudskih odnosa. Jedan takav odnos u stvari je i odnos između Emilije i Ivane. Takođe,“Pevačica“ je i univerzalna priča o putu ka vrhu koji je sve samo nije lak. Taj put pun je rupa i prepreka koje je vrlo teško zaobići. Pored njih, on je  pun i raznih iskušenja kao što je i „pakt sa đavolom“ ,a koji je vrlo teško zaobići.

Kao jedan od najboljih segmenata ovog projekta jeste odlična glumačka ekipa od kojih su mnogi glumci iz Republike Srpske, ondosno Banja Luke. Gledajući seriju upoznajemo se sa raznim likovima od kojih mnogi, iako nisu glavni, imaju svoj značaj za cjelokupnu radnju i širi kontekst priče. U prvom planu svakako treba izdvojiti sjajnu rolu Miloša Timotijevića koji glumi Vladu, poznatog muzičkog producenta koji živi sa Ivanom. Ulogu Ivane tumači pjevačica Milica Pavlović, za koju se po mnogo čemu vidi da nije glumica, što joj svakako ne možemo zamjeriti. Takođe, treba pomenuti i Nikolu Rakočevića, Zlatana Vidovića, Borisa Komnenića, Igora Đorđevića, Natašu Ninković, kao i mladu Jelenu Grujičić u ulozi Emilije. Sama serija režirana je prilično dobro. Mračna amtmosfera dominira konstantno, čemu doprinosi kvalitetna fotografija, ali i elementi misterije i magije koji seriji daju određenu dozu nadrealnog. Takođe, treba pomenuti i naslovnu pjesmu „Boginja“ čija je autorka Aleksandra Kovač.

Na osnovu ovih nekoliko epizoda koje smo imali priliku da gledamo, može se reći da je u pitanju zanimljiva, dobro režirana i po svojoj tematici publici svakako bliska serija. Još jednom, Predrag Antonijević snima izrazito žanrovsku seriju koja jeste u tom smislu osvježenje i ima puno potencijala. Ostaje da pratimo radnju dalje i da vidimo u kom pravcu će se ona odvijati i kakva će biti sudbina mnogih misterioznih likova. Serija kojoj svakako treba dati šansu.

Godina: 2021.

Država: Srbija.

Kreatori:Predrag Antonijević i Nataša Drakulić.

Uloge: Milica Pavlović, Miloš Timotijević, Igor Đorđević, Zlatan Vidović, Jelena Grujučić, Nikola Rakočević.

Žanr: Drama.

Napiši komentar