fbpx

U sklopu projekta “Ajd u park”, koji je pokrenula organizacija Oštra nula, danas u 16h u parku Dr Mladen Stojanović bilo je organizovano druženje sa Krešimirom Mišakom, novinarom poznatim po emisiji “Na rubu znanosti”. Mišak je ovom prilikom odgovarao na sva pitanja publike, a diskusija se vodila o različitim temama.

“Drago mi je da sam došao. Iako sam došao bez ikakvih očekivanja, bilo je odlično. Čim sam pozvan da učestvujem, pristao sam, dopala mi se ideja druženja u parku. Moj jedini uslov bili su plaćeni putni troškovi”, uz osmijeh kaže Mišak.

Projekat “Ajd u park” ima za cilj da se park popularizuje kao mjesto za druženje i da građani i građanke mogu da čuju nove stvari u neformalnom okruženju.

Foto baza

“Cilj je i da se pozovu pojedinci koji su svojim djelovanjem mijenjali mišljenja ljudi i činili pozitivne promjene. Do sada je ovaj projekat ugostio nekoliko aktivista, stand-up komičara, glumaca i novinara. Iako će sljedeći susret biti posljednji u sklopu projekta, ne planiramo prestati organizovati ovakva druženja”, kaze Dražana Lepir, aktivistkinja organizacije Oštra nula.

(eTrafika.net – T. Karanović)

Napiši komentar