fbpx

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine, uz slogan „Otkrijmo neotkriveno!“ ponovo stiže u Bosnu i Hercegovinu 27. novembra u 17 sati putem online platformi!

Izvor: Saopštenje

Evropska noć istraživača je tradicionalna proslava naučnih dostignuća i istraživanja koja više od decenije okuplja sve ljubitelje nauke. Evropska noć istraživača priprema poseban sadržaj za ovu godinu s centralnim događajem 27. novembra kako bi kroz online platforme, radionice, predavanja, takmičenja, eksperimente i brojne zanimljivosti mogli zajedno proslaviti nauku i otkriti neotkriveno!

Podrži eTrafiku

Evropska noć istraživača Bosne i Hercegovine 2020. istražuje naučne i istraživačke potencijale Bosne i Hercegovine kroz takmičenje srednjih škola za najbolji naučno-istraživači rad, takmičenje osnovnih škola za najbolji likovni rad, razgovore s naučnicima, virtuelne posjete laboratorijama i naučnim institutima širom Bosne i Hercegovine, lovom na blagom te brojnim drugim zanimljivim sadržajima za sve generacije!

Svi događaji i aktivnosti će se moći pratiti putem Facebook stranice Evropske noći istraživača u Bosni i Hercegovini: https://www.facebook.com/NocIstrazivacaBiH/ i internet stranice http://nocistrazivaca.ba/

Evropsku noć istraživača u Bosni i Hercegovini zajedničkim snagama realizuje konzorcij sačinjen od Tidea d.o.o. Banjaluka, Udruženja BALKANFILM i Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS) i Info centar Evropske unije u BiH,  u saradnji sa partnerskim organizacijama širom Bosne i Hercegovine. Evropska noć istraživača realizuje se pod pokroviteljstvom programa Evropske unije Horizont 2020.

Program Evropske noći istraživača u Bosni i Hercegovini pronađite na http://nocistrazivaca.ba/program/

 

Napiši komentar