fbpx

Večera u 20 časova će u Art bioskopu Banskog dvora biti prikazana dva nagrađena kratkometražna filma Saše Karanovića: OJ KRAJINO i KOSTAKURTA (“Bajka o Satankrajini”).

Izvor: Saopštenje

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen na 20. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Foto baza

Saša Karanović je rođen u Sarajevu 1989. godine. Živi i radi u Banjaluci. Studirao je režiju na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Magistrirao filozofiju. Kao dio tima “Bosonoga“ produkcije, iz Banjaluke, radio je kao pomoćnik reditelja na igranim serijama „Meso“ i „Kosti“. „Kostakurta“ je njegov drugi film. Sa filmom „Oj, Krajino“ iz 2016. godine, osvojio je nagradu za najbolji bosanskohercegovački studentski film na Sarajevo film festivalu.

“Kostakurta“ je takođe nagrađena u Sarajevu, istom nagradom, 2019. godine, Specijalnom nagradom žirija na “Kustendorfu“, takođe 2019. godine, i Koskarom za najbolji film zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije, na Festivalu srpskog filma fantastike.

Napiši komentar