fbpx

Banjalučka grupa Revolt objavila je video-spot za singl “Antagonist”, koji je nastao u saradnji sa studentima Akademije umjetnosti u Banjaluci (AUBL).

Izvor: Saopštenje

Režiju spota koji je nastao u prostorijama DKC “Incel” potpisuje Tanja Seizović, studentica treće godine režije na AUBL, dok su za snimanje bile zadužene njene koleginice Jana Vuković i Katarina Vuković. Video titlove napravio je Indir Merdanović iz Novog Grada.

Podrži eTrafiku

“Moj rad sa Revoltom bio je sreća u nesreći – nakon što sam se požalila poznaniku da mi je drugi bend otkazao saradnju. On mi je predložio da se javim članovima Revolta, što sam ja i uradila, i tako je počela naša saradnja. Nažalost, nije išlo sve po planu, jer smo zbog novonastale situacije sa virusom uradili samo jedan dio spota, koji je sniman sa članovima benda. Bili smo primorani da otkažemo drugi, igrani dio, ali ipak mislim da smo uprkos svemu i s obzirom na situaciju izvukli maksimum iz snimljenog materijala”, rekla je Seizović, koje je spot napravila u sklopu ispitne vježbe za peti semestar.

Na numeri “Antagonist” se kao gost pojavljuje i Ognjen Topić, vokal grupe Tanker, takođe iz Banjaluke. “Antagonist” će se pored ranije objavljenih singlova “Snovi” i “Zemlja” naći na nadolazećem, drugom albumu Revolta koji nosi naziv “Kontrakcije” i nasljednik je sada već kultnog debija “U kući bola”.

Za snimanje i produkciju pjesme “Antagonist”, kao i kompletnog albuma “Kontrakcije”, pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić uz pomoć ostatka benda, dok je za omot albuma i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope. Revolt danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara) i Damir Vukelić (bubanj).

Napiši komentar