fbpx

Završni turnir “Mikrofinove škole badmintona” održan je danas u školi “Borisav Stanković” u Banjaluci, a na njemu je oko 50 učesnika odigralo 100 mečeva.

Trener kluba Igor Šišić rekao nam je da je zadovoljan kako je turnir protekao.

“Nastupili su igrači iz Prijedora, Jablanice, Bihaća i Banjaluke, dok su igrači iz Sarajeva i Obudovca bili spriječeni da dođu. Ovime se završava Mikrofinova škola badmintona, koja traje četiri godine i predstavljala je veliki projekat promocije takmičarskog badmintona. Oni će i dalje sponzorisati klub, ali ne na nivou države, već na području Banjaluke”, kazao nam je Šešić

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

Anđela Božić iz Banjaluke osvojila je prvo mjesto u kategoriji od 11 godina, a za medalju se borila protiv najbolje drugarice.

“Malo je nezgodno kada igraš protiv prijateljice, ali sam na kraju ipak ja osvojila prvo mjesto. Do sada sam osvajala sve školske lige koje sam igrala, ukupno njih četiri”, kaže nam Anđela.

Zlatna medalja u kategoriji od 15 godina pripala je Dajani Popović iz Banjaluke, koja je popravila svoj rezultat od prošle godine, kada je osvojila srebro.

“Obožavam ovaj sport jer je specifičan i energičan. Mnogi ne znaju o čemu se tačno radi, čak mi se drugari ponekad rugaju i govore da je to sasvim sporedan sport, ali ja sve to ignorišem jer oni očigledno nemaju baš široke vidike”, priča nam Dajana.

Pravo učešća na turniru imali su učenici osnovnih škola iz BiH u sljedećim starosnim kategorijama: U-9 (2006.), U-11 (2005. i 2004.), U-13 (2003. i 2002.), U-15 (2001. i 2000.).  Dječaci i djevojčice su se nadmetali u singlu, a mečevi su se igrali na jedan dobijeni set do 21 poena, dok su se finala igrala na dva dobijena seta do 21 poena.

eTrafika.net – V. Stokić, Foto: G. Terzić / V. Stokić

Napiši komentar