fbpx

Italijanski umjetnici teške dane tokom izolacije zbog virusa Korona nastoje uveseliti nastupima na balkonima ili uživo na društvenim mrežama. Fotograf Dino Jašarević, porijeklom iz Brčkog, svako veče uživo putem Instagrama provodi umjetnički program #artfromthebalcony.

Izvor: Saopštenje

Da bi se borio protiv usamljenosti izazvane nedostatkom interakcije među ljudima, on je stvorio Art From The Balcony, inicijativu usredsređenu na dijeljenje fotografija, ilustracija i video zapisa sa svojim susjedima i pratiocima na društvenim mrežama. Koristeći projektor on svake večeri dijeli radove kreativaca projektujući njihovu umjetnost na pločnik ispred svoje stambene zgrade. Za svakoga izvan Torina prenosi i tridesetominutni događaj na koristeći Instagram Live.

Povucite zakon kojim se kriminalizuju kleveta i uvreda

U nedjelju, 29. marta, u 19h je planirana kolektivna projekcija radova umjetnika širom zemaljske kugle, koji će na ovaj način pružiti podršku građanima cijele Italije. Među učesnicima koji će prikazati svoje fotografije u nedjelju bit će i Foto-Video klub Valter iz Sarajeva, koji se vrlo rado odazvao na ovaj poziv. Fotografi koji će dati potporu ovom projektu i čije fotografije će predstaviti suosjećanje i podršku za sve građane Italije su: Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Senad Tahmaz, Amir Čengić, Eldin Hasanagić, Kenan Spaho, Srđan Dunđerović, Aidin Alihodžić, Alen Jehja i Zenir Šuko.

Izložbu svi možete pogledati u nedjelju, 29. marta, u 19 sati, preko live projekcija na Instagram profilima @dinokose i @jabinart.

Napiši komentar