fbpx

Doskorašnje fudbalerke Banjaluke Amela Kršo i Dejana Boškan nedavno su pojačale redove mađarskog prvoligaša Ferencvaroša i potpisale prve profesionalne ugovore.

One su tako potvrdile da se radi o kvalitetnim igračicama i ispunile su ciljeve pošto su otišle u jedan od najbolje organizovanih klubova u Evropi.

Ferencavaroš je protekle sezone bio vicešampion Mađarske i osvjač Kupa.

Podrži eTrafiku

“Prelazak u novi klub je kao početak novog načina života. Treniranje i prolivanje znoja sve ove godine se na kraju isplatilo. Prelazak u klub kao što je Ferencvaroš je dokaz tome. To je jedan motiv više i podsticaj za nastavak karijere”, kazala je Amela koja je već neko vrijeme bila na radaru Mađara.

Sličnog razmišljanja je i Boškanova.

“Sama pomisao na novi klub, sredinu znači i početak nove stranice u životu. Sve ove godine bavljenja fudbalom su mi dokazale da nikad u životu ne treba odustati od svog cilja. Ovdje mi se mnogo sviđa, iako na prvi pogled ne može da se baš sve ocijeni”, rekla je Dejana.

Obje su istakle da im je glavni cilj da još više napreduju, da se nametu treneru i da pred skorašnji početak prvenstva izbore mjesto u prvih 11.

Prošle godine su sa Banjalukom bile druge u Premijer ligi BiH i Kupu BiH. Kakako su kazale boravak među popularnim “pčelicama” bio im je od velike koristi za karijeru.

“Moj dolazak u klub Banja Luku je bio veliki šok za sve i to nije niko očekivao da će se desiti. Za ovaj klub granice ne postoje, podjela na osnovu vjere ne postoji. Prelazak tamo se ispostavio da je bio pravi potez, jer sam ojačala psihički za prelazenje prepreka i nedaća što mislim da je jako bitan faktor za nastavak dalje karijere” istakala je Kršo, koja je došla iz Sarajeva, a za Banjaluku je igrala godinu dana.

Boškanova je iz Mrkonjić Grada, a posljednju polusezonu provela je u Banjaluci i kako je istakla to joj je mnogo značilo u karijeri.

“Za tako malo vremena dosta toga sam naučila. Igranjem za ovaj klub našla sam se i na spisku A selekcije BiH. Dolaskom u ovaj klub ojačala sam i stasala kao igrač”, rekla je Dejana.

Amela i Dejana zahvalile su se glavnom i pomoćnom treneru Banjaluke Nenadu i Zoranu Dimitriću, predsjedniku kluba Zoran u Aleksiću, kao i svi ostalim u klubu koji su im pomogli da se što bolje snađu u Banjaluci.

“To je jedna velika porodica, koja će uvijek biti dio mene. Želim da nikad ne sumnjaju jedni u druge, da ostanu onakvi kakvi jesu, pošteni i vjerni kako prema sebi, tako i prema drugima. Želim im puno sreće i uspjeha u daljem radu i da ne dozvole da bol jedne sezone uništi radost svih ostalih”, zaključila je Amela.

eTrafika.net – D. R.

Napiši komentar