fbpx

Teniski sudija iz Banjaluke Ozren Đurđević dijeliće pravdu na najvećem i najstarijem turniru u “bijelom sportu”, Vimbldonu.

Đurđević je nedavno u Rimu prvi put u karijeri sudio u finalu nekog mastersa, a pošto je posao obavio bez greške stigao je poziv za ovaj Grend slem. On će u Londonu prvo suditi kvalifikacije koje počinju 16. juna, a nada se da će proći i u glavni žrijeb tunira.

“Ovo mi je vrhunac karijere. Nadam se i očekujem da ću nakon kvalifikacija proći prvu selekciju i da ću suditi i glavni žrijeb. Nedavno sam prvi put u karijeri sudio finale nekog mastersa, a sada sam dobio poziv za Grend slem. Nakon ovoga ostaje mi cilj da se nađem na US openu što mi je velika želja. Idem korak po korak”, kazao je Đurđević.

Foto baza

Na turniru u Rimu bio je sudija na servisu, koji je po važnosti odmah iza glavnog arbitra. Posao je odradio na najvišem nivou, prošao je sve selekcije i uspio da se nađe u završnici turnira. Dijelio je pravdu u muškom i ženskom polufinalu i finalu, kao i u konkurenciji dublova u obje kategorije.

“Nisam pravio greške. Prošao sam prvu slekciju kada neki arbitru otpadaju u srijedu, a zatim i onu drugu u petak prije polufinala. Jako sam zadovoljan što sam došao u finale jednog ovakvog turnira. Nisam bio nervozan i nisam imao tremu, iako su mi to bila prvo finale mastersa. Imao sam dobre ocjene na prethodnim turnirama i to mi je praktično omogućilo da dobijem poziv u Vimbldon”, dodao je Đurđević.

Kako je rekao najteže je bilo u mečevima gdje igra Miloš Raonić, kao i u muškim dublovima, jer tu teniseri serviraju velikim brzinama.

“Dosta je teško kada poen započinju takvi serveri kao što je na primjer Raonić. Loptica je veoma brza i nemate puno vremena za razmišljanje. Isto je tako i u muškim dublovima. Kod ženskih mečeva je dosta lakše jer su brzine manje”, zaključio je Đurđević.

eTrafika.net – D. R.

Napiši komentar