fbpx

Češka teniserka Barbora Štefkova osvojila je duplu krunu na ITF turniru “Sberbank Banjaluka Ladies Open 2014”, koji je igran prvi put u organizaciji Teniskog kluba Banjaluka.

Štefkova (peti nosilac) je danas u finalu pobijedila Rumunku Dajanu Negreanu (3) rezultatom 6:2, 6:2, a za trijumf na 10.000 dolara vrijednom turniru nagrađena je sa 12 WTA bodova i 1.400 dolara.

“Srećna sam. Ovo je treći turnir u nizu koji osvajam i odlično se osjećam. Organizacija je odlična, klub je veoma lijep i sve je bilo dobro proteklih dana”, rekla je Štefkova, pobjednica prvog ženskog ITF turnira koji je igran u Banjaluci.

Podrži eTrafiku

Zadovoljna nastupom u gradu na Vrbasu bila je i Negreanuova.

“Barbora je igrala veoma dobro i srećna sam, iako sam izgubila meč za titulu. Bila je ovo veoma dobra sedmica za mene. Nisam očekivala da ću se plasirati u finale. Prošle sedmice sam povrijedila zglob na ITF turniru u Sarajevu i morala sam da predam meč prvog kola, a u Banjaluku sam došla zato što sam bila u Bosni i Hercegovini”, izjavila je rumunska teniserka, koja je igrala dva finala u Banjaluci.

Interesantno je da su i Štefkova i Nefreanuova do finala došle nakon što su im protivnice u polufinalu u subotu predale mečeve. Štefkovoj je Elenor Din iz Velike Britanije predala meč zbog povrede ruke, a u trenutku prekida bilo je 5:1 za Čehinju. Čileanka Andrea Koč-Benvenuto zbog stomačnih tegoba nije ni izašla na teren TK Banjaluka pa je Rumunka dobila dodatno vrijeme za pripremu za finale.

Bez borbe je završen i finalni duel u konkurenciji parova. Štefkova i njena sunarodnica Gabrijela Pantukova (3) slavile su pošto su Anita Husarić iz Bosne i Hercegovine i Negreanuova (4) predale meč zbog povrede Husarićeve.

tenis turnir bl_1 (5)

tenis turnir bl_1 (3)

tenis turnir bl_1 (6)

tenis turnir bl_1 (2)

Nezavisne.com, Foto: G. Terzić

Napiši komentar