fbpx

Banjalučko studentsko pozorište kreće u implemenaciju projekta „Omnibus of young dramaturgs from EU and BiH“ kojeg realizuje uz podršku Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini/Specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH.   

Izvor: Saopštenje

Kroz zajednički kreativni rad studenata koji će dolaziti iz svih krajeva Evropske unije i Bosne i Hercegovine, te stvaranje instant predstava u Podrum sceni u Gospodskoj ulici u Banjaluci, projekat ima za cilj da podstakne mlade ljude na kreativno stvaralaštvo, promišljanje i formiranje vlastitih stavova, a ne pasivno prihvatanje “serviranih” informacija, kao i uviđanje da se kroz evropsko zajedništvo postižu najbolji i najkreativniji rezultati.

Podrži eTrafiku

U prethodnom periodu, članovi projektnog tima na čijem čelu je diplomirani pozorišni režiser i magistar dramatrugije Aleksandar Pejaković, prikupljali su potrebne informacije kroz procese istraživanja i analize učenja. Osim studenata/dramatruga koji će biti uključeni u sam rad na projeku uključiće se i profesionalci iz oblasti režije, glume, izrade kostima i dizajna, odnosno profesionalci iz onih oblasti koje su neophodne da bi se izvršilo finalno oblikovanje projekta koji prvi put na prostore Bosne i Hercegovine uvodi formu nastanka predstave za 24 časa.

Kroz implementaciju praktičnog omnibusa maternjih jezika Evropske unije projektni tim Banjalučkog studentskog pozorišta u prvom redu publici će promovisati evropske vrijednosti i bogatu istoriju Evropske unije i njen značaj za građane.

Napiši komentar