fbpx

Interaktivna predstava za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja” u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke biće izvedena 3. decembra na sceni Doma omladine u Banjaluci sa početkom u 18 časova i 18 minuta.

Izvor: Saopštenje, foto: Dalibor Danilović

Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svijet.

Foto baza

Višenagrađivani autor iz Nevid teatra, Marko Dukić, je autor teksta i reditelj, a u predstavi potpisuje i koreografiju. Kostimografkinje su Maja Mirković, dvostruka dobitnica Sterijine nagrade za kostim i Biljana Tegeltija Bojanić, ovogodišnja dobitnica nagrade za najbolju kostimografiju „Joakim Vujić” u paru sa Majom Mirković. Njih dvije su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu, dok su kostime izradile Jela Bošković i Ljiljana Šiniković. U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, a vajar saradnik Bojan Mikulić.

Na svom gostovanju širom Bosne i Hercegovine, Nevid teatar je dosad izveo predstavu u Mostaru, Tuzli, Doboju, Usori, Travniku, Kiseljaku, Kreševu, Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Bugojnu i Banjaluci.

ULAZNICE možete rezervisati putem aplikacije „BL TEATAR”, na e – mail: nevid.teatar@gmail.com i na broj telefona 065 741 363.

Napiši komentar