fbpx

Udruženje građana ,,Oštra Nula“ vas poziva na dvodnevni seminar „Nulti čas kulture sjećanja“, koji će se održati  13. i 14. decembra u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

“Suočavanje sa prošlošću je dugotrajan i nimalo lagan proces, koji je neophodan ako želimo da gradimo bolje i humanije društvo u kome će se poštovati osnovne ljudske vrijednosti. Vjerujemo da je za prevazilaženje brojnih pitanja proisteklih iz ratova, a koja nas još uvijek opterećuju, apsolutno nužna iskrena, otvorena diskusija o tom bolnom periodu naše prošlosti”, ističe se u saopštenju.

Podrži eTrafiku

Seminar „Nulti čas kulture sjećanja“ ima za cilj da kroz radionice, analizu udžbenika istorije/ historije/povijesti i diskusije kod mladih ljudi osvjesti na koji način etnonacionalne političke elite upravo kroz obrazovanje i svakodnevnu retoriku manipulišu našom prošlošću.

Na seminar „Nulti čas kulture sjećanja“ mogu da se prijave mladi iz cijele BiH uzrasta od 18 do 30 godina. Za učesnike i učesnice koji/e nisu iz Banjaluke biće obezbjeđena refundacija putnih troškova, smještaj i ishrana.

Rok za prijavu  je petak 06. decembar, do 12:00 časova. Prijavni obrazac možete naći OVDJE. Učesnice/i koje/i budu primljene/i na seminar „Nulti čas kulture sjećanja“ sve tehničke i praktične informacije će dobiti mailom 09. decembra.

Napiši komentar