fbpx

Doktorica Snežana Kutlešić Stević organizuje četvrtu modnu reviju modnu reviju “Baš po mjeri”. Revija će se održati 28. novembra u 19h u Banskom dvoru u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

Na reviji će se u ulozi modela naći 29 žena i 17 muškaraca sa različitim vrstama invaliditeta, koji će nositi kreacije dizajnerke Aleksandre Ivanković (Studio Imaginarium).

Foto baza

Sa detaljima Zmijanjskog veza, prirodnim materijalima i zemljanim bojama, svaki učesnik će nositi svoju “po mjeri” skrojenu odjevnu kombinaciju. Na reviji će učestvovati bar po jedan predstavnik iz skoro svih Saveza i/ili udruženja OSI na nivou BiH.

U prvom dijelu revije će na scenu izlaziti samo žene, dok će im se u drugom dijelu pridružiti i muškarci. U pratećem dijelu programa, tj. u  pauzi između dva izlaska pored nastupa Etno grupe “Iva” i hora “Castratonica”, predstaviće nam se i akademski plesni klub “Habanera” a zašto će ovaj njihov nastup biti interesantniji od drugih, vidjećete na samoj reviji”. 

Ovogodišnji moto revije je “MOGU SVE ŠTO POŽELIM” sa ciljem ukazivanja i usmjeravanja percepcije na mogućnosti osoba sa invaliditetom (a ne samo na “nedostatke”). Želja organizatora je da predstave osobe sa invaliditetom u jednom novom svjetlu i pokažu šta se sve može, s jedne strane, kao i to da ukažu na činjenicu da je invaliditet samo jedna karakteristika koja ne određuje osobe koje ga posjeduju. 

Nadalje, žele da pošalju poruke koje će uticati na stvaranje preduslova za samostalan život OSI, te otvoriti mogućnosti za učešće OSI u svim oblastima života i rada.

“Kao i prethodnih godina, reviju organizujemo bez budžetskih sredstava. U organizaciji revije stoji preko 50 ljudi koji volonterski daju svoje doprinose. Ipak, ove godine smo odlučili da pomognemo ljudima da dodatno iskažu svoju humanost pa smo ostavili mogućnost onima koji žele da daju novčani doprinos. Sva pristigla sredstva ćemo preusmjeriti u vidu donacije za učesnicu revije, Anu Gloginju koja je trentuno u procesu liječenja”, navode oni.

Napiši komentar