fbpx

Izložba fotografija Dalibora Danilovića i Saše Savičića otvorena je sinoć u sklopu Banja Luka Fashion Fair-a u Kulturnom centru Banski dvor. Autori su predstavili po 10 fotografija, s tim da su Danilovićeve rađene vani, a Savičić je radio u studiju, i predstavljaju mješavinu analognog i digitalnog načina fotografisanja.

modna_fotka„Pošto izlažemo u sklopu Fashion Fair-a odlučili smo da te fotorgafije budu u vezi sa modom, dakle da prikazuju modele. U pitanju su modne i portretne fotografije“, rekao je Danilović.

Izložene fotografije su nastale tokom protekle i tekuće godine. Kako kažu autori, saradnja sa Fashion Fair-om je nastala sasvim slučajno.

Podrži eTrafiku

 „Saradnja je nastala iz čudnog spleta okolnosti. Mi smo došli da fotografišemo na Fashion Fair-u, pričali smo sa organizatorma i zajedno smo došli na ideju da organizujemo izložbu fotografija. Sve je išlo spontano, nije bilo forsiranja“, rekao je Savičić.

Modeli sa fotografija su uglavnom prijatelji autora, a neke fotografije su nastale potpuno slučajno, bez ikakvih priprema. Jedna od modela jeste i Minja Šuković koju smo sreli na izložbi. Minja nije model, već Danilovićeva najbolja prijateljica, pa smo je ovom prilikom pitali kako se snašla u ulozi modela.

 „Sve fotografije su nastale spontano, ni na jednoj nisam pozirala. Znači, fotografisanja nisu imala nikakvu pripremu. Dalibor i ja puno vremena provodimo zajedno, a on stalno nosi fotoaparat, i bez ikakvog plana „okine“ kad mu se nešto svidi. Ni na jednoj fotografiji nisam našminkana, a nije ni korišten fotošop, sve tako izgleda zahvaljujući svjetlu“, rekla je Šukovićeva.

 Ako sinoć niste stigli na otvaranje izložbe, možete je pogledati do sutra.

 

 

eTrafika.net – Jovana Savanović

Napiši komentar