fbpx

Predstava “SO “biće izvedena u Banjalučkom studentskom pozorištu u subotu, 09. novembra u 20:30. Cijena karte je 5 KM.

Dan ranije, 08. novembra, predstava gostuje u Bugojnu, dok je 10. novembra izvođenje planirano u Prijedoru.

Režiju potpisuje Duško Stanivuk, a uloge tumače Aleksandar Ristanović i Stevan Šerbedžija. Predstava govori o prijateljima iz djetinjstva koji su se tokom života razvojili, a zatim se ponovo sreću u Danskoj.

Podrži eTrafiku

“U malom stanu na periferiji grada, za stolom po kojem klizi flaša rakije, dve duše se iznova prepoznaju. Otkrivaju se njihove sudbine. Jedna – imigrantska, druga – ratna. Pričajući svoju ličnu priču, oni zapravo pričaju priču jedne zemlje i jednog naroda, koja i dalje traje. Prisećajući se detinjstva, bezbrižnog odrastanja, komičnih situacija i prijateljstva, oni zadiru u srž međusobnog odnosa. Srž iz koje sada jasno izranjaju tajne njihovih ličnosti. Otkrivanje tih tajni, za njihova ranjena srca, biće i melem i so…”, stoji u sinopsisu ove predstave.

Kako navodi reditelj, dva lika u predstavi se bore sa svojim demonima prošlosti i sadašnjosti, jedan progonjen pokušajima adaptacije i stalnog privikavanja u novoj zemlji, drugi progonjen prošlošću rata i adaptacije na vreme mira.

“Danas, kao i u prošlosti, ljudi odlaze sa ovih prostora da bi se sreli u tuđini, koju pokušavaju da prihvate kao svoju novu otadžbinu. Progonjeni ratovima, strahom, nemaštinom i željom za boljom budućnošću, oni grade sebe iznova u novim okolnostima. Međutim, vreme njih ne čini prilagođenijim i prošlost je nešto što ih uvek sustigne. Susret u novoj otadžbini dva prijatelja vraća sve zaboravljene priče i otvara one nove, o budućnosti, ali taj teren im je isuviše nepoznat i nisu sigurni da li mogu da naprave prvi korak, ka zamišljenom ‘boljem sutra'”, navodi on.

Napiši komentar