fbpx

Filmski festival “Uhvati film – Banja  Luka” će se održati 9. do 11. oktobra u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

Svečano otvaranje biće održano 9. oktobra u CineStar-u (Sala 5) Delta Planet, sa početkom u 18:30. Drugi i treći dan Festivala,  10. i 11. oktobra, projekcija filmova i prateći program nastaviće se u Muzičkom paviljonu „Staklenac”, sa početkom u 16:00 časova. Pored projekcije filmova, koji su osvajali nagrade i na međunarodnim filmskim festivalima, tu je i zanimljiv prateći program: izložba fotografija, panel diskusije na teme „Razbijajući predrasude kroz umjetnost“ i „Žena juče, danas, sutra“, te performans.

Foto baza

Festival su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Banjaluka, Specijalna biblioteka za slijepa i slabovida lica Republike Srpske i CineStar cinemas BiH, a ovogodišnji medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.

Izjave za medije su planirane za 09. 10. 2019. godine u 18:15 časova, u CineStar-u Delta Planet u Banjaluci.

Za sve dodatne informacije, možete da nas kontaktirate telefonom na broj 065/228-934 ili putem imejl-adrese uhvatifilm.bih@gmail.com

Program festivala:

Prvi dan:

18:30 – Svečano otvaranje (CineStar Delta Planet, Sala 5)

19:00 – Projekcija filmova (Ne izostavljajte nas, Moje ime je Petja, Simonina životna bajka, Van vode, Um moćniji od moći, Teren, Uzvraćena ljubav, Ian, dirljiva priča)

Drugi dan – Muzički paviljon “Staklenac”

16: 00 – Projekcija filmova (Izgubljeni, Ponovna geneza, Glas mora, Usvojen pas, Viki, Dijamanti za moje mrave, Munja)

18:00 – Panel diskusija: Razbijajući predrasude kroz umijetnost

20:00 – Poesy za jednu osobu

Treći dan – Muzički paviljon “Staklenac”

16:00 – Projekcija filmova (Posljednja runda za Simon, Ples u mraku, Kristal, Backbeat, Nezaboravno, Trčanje sa Helen, Dragi doktore, Karlotino lice, Kreveti drugih, Ravnoteža)

18:00 – Panel diskusija: Žena juče, danas, sutra

Napiši komentar