fbpx

Osamnaesta banjalučka biciklijada – ”Dva su točka dovoljna”, održaće se u nedjelju, 22. septembra u sklopu Evropske sedmice mobilnosti. Biciklijadu organizuje Centar za životnu sredinu, koji je nacionalni koordinator za Evropsku sedmicu mobilnosti, u saradnji sa Gradom Banja Luka i inicijativom građana Banjalučka Kritična Masa. Aktivnosti su podržali  GIZ-a i EU Info Centar, kao i drugi partneri i sponzori.

Izvor: Saopštenje

Okupljanje je na parkingu ispred “Kraša” kod Muzeja savremene umjetnosti. Registracija učesnika počinje u 11:00 časova, a start je tačno u 12:00 časova.

Foto baza

Evropsku sedmicu mobilnosti – kampanju koja se održava od 16. do 22. septembra svake godine, organizuje Generalna direkcija za mobilnost i transport Evropske komisije, nastojeći da poboljša kvalitet života kroz promovisanje čiste mobilnosti i održivog urbanog transporta. Posljednjeg dana te sedmice, odnosno 22. septembra, obilježava se evropski “Dan bez automobila”.

Ovogodišnja kampanja stavlja u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju. Tema za 2019. godinu je predstavljena sloganom “Krećimo se zajedno!”.

Centar za životnu sredinu banjalučkom biciklijadom još jednom želi da skrene pažnju na neadekvatnu infrastrukturu za bicikliste i pješake u Banjoj Luci, te poziva sve bicikliste da se pridruže kako bismo dokazali da nas ima i da zaslužujemo prostor na cesti.

Dođite na vrijeme, registrujte se i učestvujte u nagradnoj igri!

Napiši komentar