fbpx

Pajperov smijeh, alternativni rok bend iz Banjaluke, predstavio je novi video-spot, ali i novog gitaristu te seriju nadolazećih koncerata.

Izvor: Saopštenje; Foto: Vedran Ševčuk Alf

Nakon spota za numeru “Svjetla su daleka”, video verziju je ovoga puta dobila numera “Zupčanik”, a obje pjesme se nalaze na aktuelnom maksi singlu “Mostar Trek”.  Inače, “Zupčanik” je drugi video-spot benda, a njegovu režiju potpisuje Vedran Ševčuk Alf, koji je zaslužan i za nove fotografije benda.

Foto baza

Takođe, Pajperov smijeh je, umjesto dosadašnjeg gitariste Daneta Marjanovića, predstavio i Vladimira Maksimčuka (ex-Tupas mene, ex-Aurora), novog člana benda.

“Njegove poslovne obaveze nisu dozvoljavale kontinuitet proba te je Dane svojevoljno istupio iz benda, kako bi samom bendu stvorio prostor da dalje raste, a to je nesebičan čin koji samo potvrđuje stav da je muzika ispred svakog pojedinca. Vladinim dolaskom dobili smo kontinuitet sviranja proba, što je dalo rezultat ne samo u smislu naše sviračke forme, već je probudilo sve druge segmente djelovanja benda, pa danas pričamo o našem drugom spotu i seriji klupskih koncerata”, kaže Mirko Ponjević, frontmen benda.

Bend planira biti što aktivniji i prisutniji tokom sezone klupskih svirki, tako da je zakazano već nekoliko koncerata u bh. gradovima, a to su Kostajnica (28. septembar), Mostar (4. oktobar), Stolac (5. oktobar) i Banjaluka (12. oktobar).

Grupa Pajperov smijeh je nastala 2005. godine, a trenutno je čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Vladmir Maksimčuk (gitara). Do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i dva EP izdana “epP” i “Mostar Trek”, koje možete preslušati ovdje.

Napiši komentar