fbpx

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista „Geto“ vam predstavlja program osmog po redu regionalnog Banja Luka Art festivala koji će se održati u periodu od 29.8. do 31.8. na lokaciji Društveno Kulturnog Centra „Incel“ i Art Klub Prostor.

Izvor: Saopštenje

Festival otvara umjetnica Smirna Kulenović sa performansom „Čista Krv“. Kulenović je aktivna na umjetničkoj sceni Bosne i Hercegovine i prepoznatljiva po svojim multimedijalnim radovima. Prvog dana festivala predstaviće se i Kristofer Andrić iz Mostara sa izložbom grafika „Tranzicija u Bosni i Hercegovini“. Kristofer kroz polje grafike i slikarstva propituje teme vidljivosti i diskriminacije transrodnih osoba. Performans „Čista krv“ će se održati u javnom prostoru Banjaluke a izložbu možete pogledati u Art Klubu Prostor-u i biće postavljena do prvog septembra.

Podrži eTrafiku

Promocija knjige „Život sa Idi(j)otima“ Nenada Marjanovića – dr. Frica je u petak u prostorijama DKC „Incel“. Autobiografska knjiga basiste pulskog punk benda KUD Idijoti se bavi diskografski najplodonosnijim dijelom karijere ovog benda, Pulom, Istrom, ljubavi, gašenju jednog benda, rušenju sistema i uspostavljanju novog. Moderator na promociji knjige je banjalučki muzičar i pravnik Dalibor Mrša. Muzički dio festivala će ugostiti audio – vizuelni projekat ŽEN koje iza sebe imaju tri izdanja i proglašene su za „najprodorniji i najsvježiji bend regiona“. Drugi bend je eklektični pop sastav „Svemirko“ koji trenutno predstavlja svoje muzičko stvaralaštvo širom Balkana.

Trećeg dana festivala u subotu predstaviće se Jelena Maksimović sa svojim filmom „Taurunum boy“ pričom o naizgled opasnim dečkima iz Zemuna kojima jedno ljeto mijenja dosta toga. Naziv filma je inspirisan keltskim nazivom za Zemun, kao i navijačkom grupom iz Zemuna. Film je prikazivan u Parizu, Prizrenu, Torinu, Sarajevu i na BelDoksu u Beogradu. Festival zatvaraju Bogdan i Forest People. Bogdan je debitovao ove godine na vinilu sa trakom „After us“ na istoimenom labelu. Forest People je alter ego DJa i producenta iz Bosne i Hercegovine, Dragana Lakića, koji je ključna osoba u zemlji kada je techno muzika u pitanju.

Ovogodišnji festival BlArt kroz svoj program propituje probleme migracija/migranata, ekološke krize i mogućnosti javnog okupljanja. Partneri ovogodišnjeg festivala su Art Klub Prostor, „Magrel“, produkcijska kuća „SlovoFilm“, UAMPI „Bum“, Portal „Impuls“ i Žiža.

Napiši komentar