fbpx

Dvadesetogodišnji Nikola Đurić iz Dervente nedavno je postao viceprvak svijeta u kik-boksu. Na Svjetskom prvenstvu održanom u Turskoj titulu svjetskog prvaka u jako tijesnoj borbi uzeo mu je predstavnik Poljske, ali Đurić ističe da je prezadovoljan rezultatom.

U razgovoru za eTrafiku ovaj mladić kaže da je u finalnom meču došlo na vidjelo to što je na prvenstvo otišao bez visinskih priprema.

„Samo takmičenje je bilo u vrhunskoj organizaciji i konkurencija je bila prejaka, učestvovalo je 76 zemalja i 1.230 boraca. Na putu do finala sam pobjeđivao predstavnike Mađarske, Francuske i Slovenije, a finalni meč sam radio sa Poljakom. Ta borba je bila jako tijesna i vidjele su se posljedice toga što sam otišao bez visinskih priprema i ijednog sparinga. Međutim, nije mi nimalo žao, prezadovoljan sam uspjehom, iako sam zaustavljen korak od svjetske titule“, govori mladi borac.

Foto baza

Đurić se kik-boksom bavi posljednjih 10 godi na, od kojih je dvije pauzirao zbog povrede. Pored ove titule, Nikola ima impresivnu kolekciju priznanja i medalja. Tokom svoje sportske karijere bio je višestruki prvak Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore, Vojvodine i Srbije. Dva puta je proglašen za najperspektivnijeg sportistu opštine Derventa i dva puta za najboljeg sportistu opštine Derventa. Takođe je dobio priznanje i za najboljeg mladog kik-boksera u Republici Srpskoj.

Ističe da mu ovaj sport predstavlja veliko zadovoljstvo, za koje su potrebna ogromna odricanja i velika volja.

„Jednostavno uživam u tome. Treniram ga od malih nogu, nikada nisam ni pokušavao da se bavim drugim sportovima. Oduvijek sam imao veliku želju za njim i ustrajao sam u tome.“

Put u Tursku je iziskivao mnogo finansijskih sredstava, pa se Nikola morao osloniti na pomoć sugrađana i opštine.

„Bilo je potrebno puno novca, opština je pomogla jednim dijelom, dali su mi onoliko koliko su mogli. Za ostatak novca se pobrinuo moj trener Slobodan Radovanović, koji je uspio naći nekoliko sponzora kako bismo mogli otići na prvenstvo“, govori on, i naglašava da su ga sugrađani pozitivno iznenadili podrškom i dočekom nakon povratka iz Turske.

Kako izgledaju Nikoline borbe možete vidjeti na ovom snimku meča za titulu profesionalnog prvaka Republike Srpske, održanom 16. marta ove godine u Prijedoru:

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar