fbpx

BiH skijaš Marko Rudić na Olimpijskim igrama u Sočiju nastupaće u veleslalomu 19. i slalomu 22. februara. Kako je kazao dobro trenira i smatra da do prve trke ima dosta vremena da se spremi i da se pokaže u najboljem svjetlu.

On je učestvovao na prošlim Igrama u Vankuveru gdje je osvojio 36. mjesto u slalomu i 58. u veleslalomu. Iako je imao problema u pripremama za Olimpijadu istakao je da su mu ambicije uvijek visoke.

“Želim najbolje. Nastojim da dam sve od sebe, da odvezem dvije dobre vožnje i da napravim što bolji rezultat. Ne mogu da obećam neka prva druga mjesta, jer je to nerealno. Jedno se želje, a drugo realnost. Svi smo imali poteškoće u periodu priprema. Ono što mogu da obećam da ću dati sve od sebe i nadam se da će rezultat doći sam od sebe”, kazao je Rudić.

Podrži eTrafiku

On je dodao da je zadovoljan stazom u Sočiju, organizatori su je dobro spremili, ali male probleme stvara visoka temperatura.

“Terninzi napreduju veoma dobro. Posljednjeg dana treninga staza je bilo malo lošije pripremljena. Bilo je mekano zbog temperature, ali organizatori su rekli da će se potruditi da do sutra bude kako treba. Mislim da za vrijeme trke neće biti nikakvih problema, jer je staza sami led”, dodao je skijaš sa Pala, koji je istakao da do trke mora popraviti neke greške koje je imao u vožnjama.

Rudić je istakao da u Sočiju vlada pravi olimpijski duh i da je ima odličnu saradnju sa kolegama iz drugih reprezentacija. Poseban utisak na njega ostavio je susret sa Švajcarcem Didije Kušom.

rudic_skijanje

“Ovdje su svi veseli. Prekjuče smo sreli legendu švajcarskog skijanja Didije Kuša. Razgovarali smo sa njim, slikali se. On je jedan prirodan čovjek bez obezira na sve njegove prethodne uspjehe”, zaključio je Rudić.

eTrafika.net – Danijel Radujković

Napiši komentar