fbpx

Banjalučki osnovci, građani, ali i poznate ličnosti danas su podržale akciju organizacije „Dobri medo“ i u Domu omladine ispisali najveću razglednicu na svijetu. Na njoj su se našle poruke djeci i mladima iz ruralnih područja – „Svi smo jednaki“, „Vi ste budućnost“, „Dajte djeci šansu“…

Izvršna direktorica Centra za kreativni rad sa djecom „Dobri medo“ iz Banja Luke Tatjana Kuruzović rekla nam je da je ovo samo jedna od aktivnosti koje se realizuju tokom februara u sklopu projekta „Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na kulturu i umjetnost“. Cilj je stvaranje zajedničkog fonda za finansiranje sličnih projekata.

„Uvidjevši kroz tri godine rada sa djecom iz ruralnih područja da su potrebe ogromne, počinjemo sa akcijom zagovaranja da animiramo širu javnost i vladine institucije da pokrenu jedan zajednički fond koji bi dugoročno finansirao programe kulturne i socijalne integracije djece i mladih iz ruralnih područja. Jedna od niza akcija je ova danas, prezentacija najveće razglednice na svijetu, dimenzija 10×6 metara. Na razglednici se pišu želje i poruke, pa ćemo na jednu stranu razglednice omogućiti građanima sa područja grada Banja Luke da se potpišu i napišu svoje kratke poruke kako da se poboljša ovaj status. Sa druge strane razglednice smo objedinili najbolje radove dosadašnjeg rada djece kroz već realizovane projekte“, kaže ona.

Foto baza

Razglednica ostaje u Domu omladine narednih 15 dana, uz poziv svima koji nisu danas došli da dođu i daju svoj glas. Nakon toga, zajedno sa djecom iz ruralnih područja je nose u Skupštinu Republike Srpske.

„Drugog marta ‘Dobri medo’ organizuje treći Rurban fest gdje pozivamo mlade iz ruralnih područja. Ove godine ćemo imati oko 100 mladih iz 11 škola koji će takođe ispisati razglednicu i onda je nosimo u Skupštinu Republike Srpske. Imamo najave da će nas primiti, tako da će naša velika delegacija predstaviti svoje probleme i želje šta bi voljeli imati u svojim područjima kako bi im se kultura i umjetnost što bolje približili“, navodi Kuruzovićeva.

 

 

eTrafika.net – Vanja Stokić

Napiši komentar