fbpx

Humanitarna organizacija „Partner” (Banja Luka), Kreativno-afirmativna organizacija Parnas (Novi Sad), Udruga „Spirit” (Rijeka) i Udruženje  „ART 365” (Podgorica) raspisuju konkurs za filmove na regionalni Filmski festival “UHVATI FILM”. Konkurs je otvoren do 1. juna.

Izvor: Saopštenje

Prijavljeni filmovi trebaju biti na temu invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna). Trajanje do 30 minuta, najmanje DVD kvalitet i da imaju titl na SR/HR/BiH/CG ili na engleskom jeziku.

Foto baza

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta (Festhome ili Clickforfestivals, Filmfreeway, YouTube, Wetransfer, Vimeo.). Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular koji se može preuzeti na sajtu Festivala, biografiju autora, dve fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji).

Selektovani filmovi biće prikazani na 17. Filmskom festivalu „Uhvati film“ u Novom Sadu,  te ulaze u uži izbor za prikazivanje na festivalu u Banjaluci (oktobar 2019), zatim i u Rijeci i Kotoru. Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu.

Festival se realizuje sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razmijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Za sve detalje u vezi konkursa i samog festivala možete nas kontaktirati na mejlove: uhvatifilm.bih@gmail.com i uhvatifilm@gmail.com , a možete posjetiti i sajt Festivala:  http://bih.uhvatifilm.org/ i Fejsbuk stranicu „Uhvati film – Banja Luka“ na kojima redovno objavljujemo novosti vezane za Festival.

Napiši komentar