DGF – Digital Graphic Fair je međunarodni sajam digitalnih grafičkih tehnologija i materijala. Banjaluka je drugu godinu za redom domaćin DGF-a, a ove godine biće održan 28. i 29. marta na tvrđavi Kastel u prostoru Kamene kuće.

Izvor: Saopštenje

Regionalni zastupnici vodećih kompanija iz svijeta digitalnih grafičkih rješenja, predstaviće najznačajnije novitete sa polja digitalnih grafičkih tehnologija i materijala. Stoga je ovogodišnji moto sajma: “Think a little bit digital”.

M STUDIO design&print iz Banje Luke, ove godine je u ulozi organizatora cijelog projekta. Dizajn menadžer M Studija i kreativni direktor sajma, Draško Bošnjak, posjetiocima će predstaviti autorsku izložbu primjenjenog grafičkog dizajna, koja će biti izvedena najsavremenijim tehnologijama digitalne štampe.

Misija projekta je edukacija i razvijanje svijesti kod umjetnika i stvaralaca, da kreativno pristupaju problemima i daju nova kreativna rješenja. Društvena korist sajma ogleda se u pomijeranju kreativnih granica, povećanju produktivnosti i kvaliteta proizvodnje, unaprijeđenja poslovanja.

Inicijativu za osnivanje DGF sajma 2017. godine pokrenuo je Slobodan Bobby Baltić, predvodnik kompanije “Carlos Signs”, koji na polju grafičkog tržišta aktivno djeluje nepunih 20 godina.

Sajam će tokom oba dana biti otvoren za posjetioce od 10 do 18 časova.

Napiši komentar