fbpx

Džudo klub “Zvijezda – Nova banka” iz Banja Luke proteklog vikenda učestvovao je na prvenstvu RS za mlađe seniore do 23 godine, i memorijalnom turniru “Rajko Kusic-Kusa” na Palama, na kojima je osvojio devet medalja.

Na Prvenstvu RS za mlađe seniore medaljama su se okitili Nikolina Slavnić koja je osvojila zlato, dok su srebrni bili Nevena Arambašić i Jovica Malović. Bronza je pripala Jovani Perić i Danijelu Gariću.

Predsjednica kluba Stojanka Đurđević zadovoljna je uspjesima i ponosno kaže da klub radi u cilju razvoja djece i omladine, te da apsolutno nema komercijalne ambicije, što je, prema njenim riječima, nažalost glavni motiv postojanja većine današnjih sportskih klubova.

Foto baza

“Glavni dokaz za ovo je činjenica da smo se od samih početaka finansirali sami i uz pomoć roditelja, počevši od kupovine strunjača, plaćanja termina sale i odlazaka na takmičenja. Nakon samo pet godina rada, Uprava Grada Banja Luka i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport su prepoznali naš potencijal te nam obezbjedili pomoć potrebnu za našu egzistenciju, dok nam je NOVA BANKA ad Banja Luka pružila mogućnost da svojim najboljim takmičarima obezbjedimo kvalitetne uslove za rad, kako bi mogli ostvarivati što bolje rezultate na međunarodnoj sceni”, rekla je Đurđevićeva.

Ovaj džudo klub se može pohvaliti i bogatim stručnim kadrom . U svojim redovima imaju magistdzudo_klub_zvijezdara fizičkog vaspitanja, majstora džudo sporta II DAN, Nenada Rađevića, kao i vrhunske majstore i poznavaoce džudo sporta, Selektora kadetske reprezentacije RS Jasenka Delića, i Mladena Vukovića III DAN, koji zajedno učestvuju u svim izradama planova i programa treninga, kao i u samom vođenju treninga, što učenicima garantuje kvalitetan i profesionalan rad.

“Dokaz za sve to su vrhunski rezultati takmičara našeg kluba, među kojima se nalaze šampioni RS, BiH, osvajači mnogobrojnih međunarodnih priznanja i odličja, osvajači Balkanskih medalja, te učesnici mnogih Evropskih turnira i što je bitno napomenuti da su to rezultati u svim uzrasnim kategorijama – pioniri, kadeti, juniori i seniori. U ekipnom plasmanu, djevojke našeg kluba su aktuelne vicešampionke RS, dok su naši pioniri osvajači bronzanog odličja u RS”, navela je Đurđevićeva.

Da se ne bavi samo takmičarskim vidom sporta već i edukativnim, džudo klub Zvijezda – Nova banka može se pohvaliti da je jedini klub u Krajinskoj regiji koji već dvije godine za redom organizuje Džudo kamp u trajanju od 7 dana, pod nazivom “DANI DŽUDO SPORTA”, a na kojem se okuplja većina balkanske elite džudoa.

eTrafika.net – Milovan Matić

Napiši komentar