fbpx

Zbog velikog interesovanja publike Venturo Banjaluka 14. i 15. marta organizuje izvođenje predstave Žensko srce u šinjelu,  Beogradskog pozorišta Slavija  u Narodnom pozorištu Republike Srpske i Gradskom pozorištu Gradiška.

Izvor: Saopštenje

Predstava govori o životima tri najveće srpske  heroine – Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi  u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci, i najznačajnijoj slikarki sa početka 20. vijeka Nadeždi Petrović, koja je napustila lagodan život Pariza i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu u Prvom svjetskom ratu.

Foto baza

O aktuelnosti predstave najbolje govori podatak da je u proteklom periodu organizovan veliki broj manifestacija koje obilježavaju 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu.

Predstava ima veliki istorijski  i edukativni značaj, a od strane kritike je proglašena za jednu od najboljih predstava na temu Prvog svjetskog rata, koje su napravljene u poslednjih 10 godina.Ono što posebno treba istaći da u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom 20. vijeka.

U predstavi glume poznate pozorišne i filmske glumice iz Beograda Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović a režiserka predstave je legendarna jugoslovenska i srpska glumica Mirjana Karanović.

Ulaznice po cijeni od 10 KM  se mogu kupiti u Narodnom pozorištu RS i Gradskom pozorištu Gradiška.

Napiši komentar