Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti  “Imperativ” nastavlja  sa predstavljanjem djela najboljih domaćih autora. Razgovor sa ovogodišnjim dobitnikom Ninove nagrade Vladimirom Tabaševićem i promocija nagrađenog romana “Zabluda Svetog Sebastijana”  biće održan 28. februara  u 19 časova u crvenom salonu Banskog dvora – Kulturnog centra. Razgovor će voditi Vanja Šušnjar Čanković.

Izvor: Saopštenje

Promocija se organizuje u saradnji sa Banskim dvorom – Kulturnim centrom.

Vladimir Tabašević rođen je 1986. godine u Mostaru pod punim imenom Bošnjak-Tabašević Vladimir. Studirao je filozofiju u Beogradu. Objavio je knjige poezije “Koagulum” (2010), “Tragus” (2011),” Kundak” (2012), “Hrvatski kundak” (2014). Zastupljen je u pregledima i izborima savremene poezije: “Prostori i figure” (Službeni glasnik, 2013), “Restart” (Dom kulture studentski grad, 2014), “Troje” (Samizdat, B92, 2016). Njegov prvi roman “Tiho teče Misisipi” (Studio Znak, 2015) štampan je samostalno i našao se u užem izboru za Ninovu nagradu. Roman Pa kao našao se u najužem izboru za Ninovu nagradu (2016), a roman “Zabluda Svetog Sebastijana” dobio je Ninovu nagradu za najbolji roman u 2018. godini.

Osnivač je i jedan od urednika internet časopisa “Prezupč” koji se bavi pitanjem klasnih odnosa u društvu. Dobitnik je regionalne nagrade za priču “Rat”, u okviru Biber festivala i nagrade “Mirko Kovač” za najbolju knjigu mladog autora. Živi u Beogradu.

Napiši komentar