Šesnaestogodišnja plivačica 22. aprila iz Banjaluke, Branka Vranješ, kaže da joj je želja da jednog dana učestvuje na Olimpijskim igrama i da bi to za nju bilo ostvarenje sna zbog kojeg je i krenula da se bavi plivanjem.

Ona je višestruka rekorderka i šampionka Republike Srpske i BiH i ističe da će prvo probati ostvariti neke zapaženije rezultate na Evropskim prvenstvima.

– Još sam dosta mlada plivačica i ne očekujem da će neki vrhunski rezultati doći brzo, preko noći. Za sve je potrebno dosta vremena, rada i truda, ali se nadam da ću jednog dana dostići rezultate i ostvariti snove zbog kojih sam se i počela baviti ovim sportom – rekla je Branka Vranješ.

Branka je na nedavno održanim Zimskim prvenstvim Republike Srpske i BiH u Banjaluci osvojila mnoštvo medalja i ukupno 15 puta oborila rekorde BiH u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Kaže da je za ostvarivanje dobrih rezultata u plivanju neophodno odricanje i dosta treninga.

– Ovo je sport koji traži velika odricanja i požrtvovanje. Treniram devet puta sedmično, tako da rijetko kada mogu izlaziti sa društvom i ostajati do kasno uveče. Međutim, kada poslije tih napornih treninga dođu rezultati budem zadovoljna i shvatim da se isplati trenirati – zaključila je Vranješova.

Jedna od najboljih plivačica iz Republike Srpske ima samo 16 godina i proglašena je za najperspektivniju sportiskinju grada Banjaluke za 2012. godinu.

– Titula za najperspektivniju sportiskinju grada mi je veoma značajna i draga i daje mi još veći motiv da i dalje nastavim sa radom i treninzima kako bih opravdala ukazano povjerenje – kazala je plivačica 22. aprila.

Branka Vranješ kaže da su za postizanje dobrih rezultata neophodnih dobri uslovi kakve su plivači u Banjaluci dobili izgradnjom Gradskog olimpijskog bazena.

– Uslovi na bazenu su odlični i mnogo bolje treniramo nego prije. Rezultati koje postižemo moje druge kolege i ja i pokazuju koliko nam je ovaj bazen znači – ocijenila je Vranješova.

eTrafika.net – Danijel Radujković

Napiši komentar