fbpx

Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca uz Široki Brijeg su ove godine predstavnici BiH u regionalnoj ABA ligi. Oni su imali fantastičan start i nakon prvih pet kola su imali svih pet pobjeda. Nakon toga su nanizali dva minimalna poraza na gostovanjima u Zagrebu kod Cedevite i protiv Zadra.

Plejmejker Igokee Filip Adamović za naš portal je govorio o odličnim partijama njegovog kluba na početku sezone, o ključnim stvarima zbog kojih je klub trenutno u vrhu ABA lige, o daljim očekivanjima u klubu, kao i o svojom formi i željama gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Adamović smatra da je najjači adut njegove ekipe odlična odbrana kojom limitiraju protivničke ekipe na mali broj koševa. Takođe ističe i odličnu atmosferu u ekipi. Smatra da je ona jedan od ključnih faktora dobrih igara Igokee.

Podrži eTrafiku

Igokea je imala i više nego odličan start u ABA ligi. Da li su i očekivanja bila u skladu sa rezulatatima? Hoćete moći nastaviti u ovakvom ritmu igara do kraja lige?
Adamović: Nisu, naš primarni cilj je ostanak u ligi i da budemo prvaci BiH. Nadam se da ćemo nastaviti igrati dobro, a porazi su sastavni dio igre. Njih će uvijek biti.

Da li se možete plasirati na Fajnal four lige? Prema vašem mišljenju, koje su ekipe najjače u ligi  i da li Igokea ima snage da se nosi sa njima?

Adamović: Svi nas to pitaju, hoćete li na F4, ali mi razmišljamo samo o sljedećoj utakmici. Najjače ekipe su Cedevita, Partizan, Crvena zvezda. Mislim da smo pokazali da smo dostojni protivnici ekipama koje jure titulu. Zvezdu smo dobili, a od Cedevite izgubili u posljednjoj sekundi.

Filip smatra da je potrebno puno rada, odricanja i podrške ljudi iz kluba da bi jedan igrač uspio u košarci. On je jedan od rijetkih domaćih igrača u klubu čiju okosnicu čine stranih igrači. Na pitanje, umanjuje li to domaćim igračima mogućnost da se dokažu kaže:
Adamović: Naravno da umanjuje, veliki je pritisak rezultata na trenerima, tako da više igraju strani igrači koji su stvorili neko ime.

Vi ste trenutno rezervni plej u ekipi. Kako ste zadovoljni vašom trenutnom forfilip adamovic.2mom? Da li očekujete poziv u reprezentaciju?
Adamović: Od 1 do 5 formu ocjenjujem, recimo 3. Ako budem imao zadovoljavajuću minutažu u klubu, i igrao dobro, nadam se pozivu.

Trenutno igrate sa nekim odličnim igračima. Šta za vas znači igra sa njima? Da li uz njihovu pomoć poboljšavate svoju igru?
Adamović: Naravno, igrač najviše nauči od dobrog saigrača.

U ABA ligi ima dosta jakih timova. Kako je igrati protiv takvih igrača kao što su na primjer Rakočević, Želabal i ostali?

Adamović: Nekad se čini nestvarno. Još imam Rakočevićev dres sa Evropskog prvenstrva u Beogradu. Ali, kad uđeš na teren, i on stane ispred tebe, sve se to zaboravlja.

Kakvi su vaši planovi u budućnosti? Da li planirate duže ostajati u Igokei ili se nadate odlasku u neki inostrani klub? Gdje biste najradije voljeli igrati?

Adamović: Svaki igrač se nada da ce zaigrati za neki poznati klub, ili igrati Evroligu. Iskreno, ne znam gdje bih volio igrati, možda u Španiji. Znam samo da bih volio jednom osjetiti atmosferu u kojoj igraju Partizanovi igrači, a to kazem kao Zvjezdaš.

Igokea naredni meč u ABA ligi igra pred svojim navijačima protiv makednoskog MZT-a. Aleksandrovčani su veliki favoriti i pobjedom portiv Makedonaca bi okončali period u kojem su dva puta poraženi. Pobjeda bi ih održala na vrhu tabele i ostavljala bi ih kao jednog od konkurenata za F4, mada kako kaže naš sagovornik, njihova želja je da samo izbore opstanak u ligi.

eTrafika.net – Danijel Radujković

Napiši komentar