fbpx

Banjalučki alternativni rok bend Pajperov smijeh objavio je maxi singl pod nazivom “MoStar Trek”, na kojem se nalaze dvije nove numere – “Svjetla su daleka” i “Zupčanik”.

Izvor: Saopštenje

Kako se iz naziva singla maxi singla može zaključiti, pjesme se naslanjaju na teme naučne fantastike, koje su, zapravo, iskorištene kao alegorija za neke životne situacije, a “Svjetla su daleka” će uskoro dobiti i svoju video verziju.

Podrži eTrafiku

Inače, riječ je o pjesmama koje su snimljene za samo tri dana u studiju Muzičkog centra “Pavarotti” u Mostaru, pa otuda ime grada u nazivu singla, dok “trek” istovremeno označava putovanje benda do ovog hercegovačkog grada, ali je i muzički sleng za riječ “traka”.

Na snimcima je odlično uhvaćena sviračka energija benda, koja posebno dolazi do izražaja na njihovim koncertima, a za to su bili zaduženi Orhan Maslo Oha, Saša Karabatak i Sead Zaklan.

Podsjećamo, snimanje je nagrada koju je Pajperov smijeh dobio za osvojeno prvo mjesto na trećem izdanju mostarske gitarijade “Na putu za jug”.

“Ekipa iz Muzičkog centra ‘Pavarotti’ je bila veoma posvećena demo snimcima koje smo donijeli i potpuno su razumjeli ono što smo željeli da kažemo, pa su nam pomoću njihovog znanja i iskustva pomogli da riješimo gomilu nedoumica koje smo imali. Zahvaljujući podršci ljudi koji tamo rade, a to su Sale, Sejo i Orhan, naše pjesme sigurno ne bi ovako dobro zvučale”, kažu iz Pajperovog smijeha.

Spot za pjesmu “Svjetla su daleka” biće objavljen za sedam dana, u srijedu 28. novembra, a nakon toga će Pajperov smijeh 5. decembra održati samostalni koncert u K.S.E.T. pabu u Banjaluci. Tom prilikom će publika moći da čuje dvije nove pjesme, kao i stari materijal benda, ali i najnovije numere, koje će se naći na nadolazećem albumu benda.

Pajperov smijeh je nastao 2005. godine, a do sada su objavili album “Od sjene do sunca” i EP “EPP”, koje možete preslušati na zvaničnom BandCamp profilu benda. Tu su i živi snimak nazvan “zgranDžoFaKavanje” i snimci sa probe benda, simboličnog imena “PROBAva”, koje možete pronaći na njihovom YouTube kanalu. Pored samostalnih koncerta, svirali su na brojnim festivalima, od kojih se izdvajaju Demofest, OK Fest, Zaječarska gitarijada i Mostarska gitarijada.

Bend čine Mirko Ponjević (vokal), Ljubiša Ćetojević (bubanj), Karlo Tomić (bas), Srđan Ivanković  (gitara) i Dane Marjanović (gitara/prateći vokal).

Maxi singl “MoStar Trek” možete preslušati na ovom linku.

Napiši komentar