fbpx

Klub MOSTRIP, udruženje ljubitelja stripa iz Mostara, 20. i 21. oktobra organizuje Treći mostarski strip vikend, u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Svečano otvaranje je planirano za 20. oktobar u podne.

Izvor: Saopštenje

Prva dva izdanja Mostarskog strip vikenda održana su 2016. i 2017. godine, a pored njih MOSTRIP je organizovao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Podrži eTrafiku

“Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo sa našim djelovanjem. Radom naše udruge nastojimo maknuti strip sa kulturne margine gdje se danas nezasluženo nalazi”, govore nam članovi ovog Kluba.

Na ovogodišnji festival dolazi 13 gostiju iz Italije, Španije, Sjeverne Irske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH. Tako će grad na Neretvi posjetiti Claudio Castellini, Aleksa Gajić, Dražen Kovačević, Enis Čišić, Filip Andronik, William Simpson, Leonid Pilipović, Luka Cakić, Borislav Maljenović, Milorad Vicanović Maza, Pasquale Frisenda, Paulo Bisi i Renato Vladimir Renky.

“Što se tiče gostiju moramo spomenuti i činjenicu da će i ove godine kao što je bilo i za prethodne dvije, svi naši specijalni gosti uraditi plakate sa motivom grada Mostara. Time ćemo još jednom staviti Mostar, Bosnu i Hercegovinu, na mapu strip događanja u svijetu”, navode organizatori.

Napiši komentar