fbpx

Filmski festival „Uhvati film – Banjaluka“ održaće se 12. i 13. oktobra u Muzičkom paviljonu parka „Petar Kočić“ u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

Svečano otvaranje Festivala biće održano 12. oktobra u 18 časova na istoj lokaciji, nakon čega će premijerno pred banjalučkom publikom biti prikazan dokumentarni film „Sjenke” autora Aladina Kavgića.

Podrži eTrafiku

Drugog dana Festivala, 13. oktobra, od 12 časova počinje projekcija domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti koji mijenjaju perspektivu prema osobama sa invaliditetom. Pored projekcije domaćih i inostranih filmova, koji su osvajali nagrade i na međunarodnim filmskim festivalima, tu je i zanimljiv prateći program – izložba fotografija „Kultura i osobe sa invaliditetom“, te debata na istoimenu temu koju će da moderira kniževnica Tanja Stupar Trifunović. U 19 časova biće prikazan dokumentarni film „Lica Lafore“ autora Denisa Bojića.

Festival su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Grad Banjaluka, a ovogodišnji medijski pokrovitelji su portali Moja Srpska info i Moja Banjaluka info.

Napiši komentar