fbpx

Filmski festival „Uhvati film – Banjaluka“ održaće se 12. i 13. oktobra u Muzičkom paviljonu parka „Petar Kočić“ u Banjaluci.

Izvor: Saopštenje

Svečano otvaranje Festivala biće održano 12. oktobra u 18 časova na istoj lokaciji, nakon čega će premijerno pred banjalučkom publikom biti prikazan dokumentarni film „Sjenke” autora Aladina Kavgića.

Drugog dana Festivala, 13. oktobra, od 12 časova počinje projekcija domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti koji mijenjaju perspektivu prema osobama sa invaliditetom. Pored projekcije domaćih i inostranih filmova, koji su osvajali nagrade i na međunarodnim filmskim festivalima, tu je i zanimljiv prateći program – izložba fotografija „Kultura i osobe sa invaliditetom“, te debata na istoimenu temu koju će da moderira kniževnica Tanja Stupar Trifunović. U 19 časova biće prikazan dokumentarni film „Lica Lafore“ autora Denisa Bojića.

Festival su podržali Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Grad Banjaluka, a ovogodišnji medijski pokrovitelji su portali Moja Srpska info i Moja Banjaluka info.

Napiši komentar