fbpx

Na konkurs Međunarodnog festivala animiranog filma „Banjaluka 2018“ ove godine pristiglo je 517 animiranih filmova iz 39 država svijeta.

Izvor: Saopštenje

Selekciona komisija Festivala odabrala je 48 animiranih filmova u glavni takmičarski program i 13 u dječiji. 42 filma koja nisu ušla u takmičarski program, biće prikazana u dva programa „Panorama“. Na konkurs Festivala najviše je pristiglo filmova iz Francuske, Poljske, SAD, Rusije, Hrvatske i Španije.

Foto baza

U glavnom takmičarskom programu nalaze se i dva animirana filma iz Bosne i Hercegovine,  “Dubioza kolektiv: Reality”, Antona Humla i  “Kreacija Nacije”, Gorana Fazila.

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma „Banjaluka 2018“, ove godine održava se istovremeno u Banjaluci i Trebinju, od 24. do 28. oktobra.

Finasijski, održavanje Festivala podržali su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Udruženje filmksih radnika Bosne i Hercegovine iz Sarajeva i Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije(EUSR) u Bosni i Hercegovini.

Održavanje Festivala pomogao je „Cineplexx Palas“ iz Banjaluke, a medijski pokrovitelj festivala je „Elta televizija“.

Napiši komentar