fbpx

Kulturno-edukativni festival ”Korzo” održava se u Tesliću od 09. do 15. avgusta, sa ciljem promocije kulture, humanosti i rodoljublja, posebno kod mladih. Organizator festivala je Milan Jović, a podržali su ga SPKD ”Prosvjeta” Teslić, načelnik opštine Teslić i Turistička organizacija Teslić.

Izvor: Korzo saopštenje

Tokom festivala će biti promovisane tri knjige poezije i proze, kao i muzički album. Promocija zbornika ”Amanet” odviće se prvi dan festivala, kao i svečano otvaranje. Sav novac prikupljen od prodaje knjiga će biti doniran humanitarnoj organizaciji ”Srbi Za Srbe”.

Foto baza

U sklopu sedmodnevnog programskog sadržaja pored ostalog planirano je da se u saradnji sa centrom za njemački jezik „Glossa” upriliči zabavno veče za djecu, organizuju premijere određenih fimova, održi pozorišna predstava i stručno predavanje iz oblasti medicine. Sam festival trebalo bi da se završi 15. avgusta i to muzičkim koncertom u gradskom parku.

U sam projekat su uključeni Turistička organizacija opštine Teslić i SPKD “Prosvjeta”.

“Mislim da će u svakom slučaju tih sedam dana omladina Teslića imati priliku da uživa u programu koji je pripremio uglavnom Milan Jović, student iz Teslića, dečko koji ima zaista odlične ideje i koga treba podržati. Biće tu predstavljena i njegova knjiga, ali jedan zbornik radova teslićkih pisaca, pjesnika, tako da biće svega pomalo za svakoga”, rekao je Živko Petrović, predsjednik SPKD “Prosvjeta” Teslić.

Plan i program festivala:

09.08.2018. godine – Promocija zbornika Amanet.
10.08.2018. godine – Maraton crtanih filmova, Zabavno veče za djecu.
11.08.2018. godine – Promocija knjiga ”Gnijezdo slobode” i ”Ekvilibrijum”,kao i albuma ”Neizgovorene riječi” Milana Jovića.
12.08.2018. godine – Prikaz filmova za djecu i odrasle u parku.
13.08.2018. godine – Pozorišna predstava ”Odbrana Sokratova i smrt”.
14.08.2018. godine – Predavanje iz Prirodne medicine na temu – Ateroskleroza.
15.08.2018. godine – Koncert Grazia band.

Napiši komentar