fbpx

E.kologija je tema druge Z.E.T. tribine na kojoj će govoriti Jelena Ivanić (Centar za životnu sredinu), prof. dr Dragojla Golub (Prirodno – matematički fakultet), Nenad Bužanin (Eko – zona Šipovo) i Milica Šolaja (Festival „Z.E.T. od Šipova“). Tribina će biti održana 7. jula, u subotu, sa početkom u 12 sati i to na jednom od najpoznatijih banjalučkih izletišta – Trešnjiku.

U slučaju loših vremenskih uslova, tribina će biti održana ispred “Z.E.T. štaba” u Banjaluci, u ulici Braće Mažar i Majke Marije 68, takođe, sa početkom u 12 sati.

Šta je E.kologija? Zašto je baš ona važna? Koliko je važno čuvati životnu sredinu? Šta je održivi razvoj? Kakvi su to sve odnosi između živog svijeta? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja moći će se čuti na Trešnjiku, a Z.E.T. je pripremio i nekoliko iznenađenja – možda baš neko od vas osvoji trodnevne ulaznice i posjeti Z.E.T.a u Šipovu od 26. do 29. jula na Janjskim otokama.

Podrži eTrafiku

E.kologija iz Z.E.T-ove perspektive izlazi iz okvira očigledne potrebe i nastojanja za zaštitom životne sredine, ali prevazilazi i okvir područja izučavanja međusobnih odnosa živog svijeta, uticaj na životnu sredinu i obrnuto. Z.E.T. je iza pojma „ekologija“smjestio svu svoju filozofiju i strateški plan vođen ambicijom održivog razvoja i zdravog življenja. Z.E.T. duboko i snažno vjeruje u napredak i društveni razvoj korištenjem raspoloživih resursa bez ugrožavanja prirode i/ili drugog čovjeka.

Festival „Z.E.T. od Šipova“ biće održan od 26. do 29. jula na Janjskim otokama, nadomak Šipova uz bogat dnevni i večernji program, prilagođen svim uzrastima i generacijama, a zadovoljiće i one sa najistančanijim ukusom.

Više informacija o programu, pratećim aktivnostima, ali i festivalskim paketima ulaznica i prodajnim mjestima možete pronaći na društvenim mrežama i na www.zetfest.com.

Napiši komentar