fbpx

Milena Erceg (1.mjesto) i Leon Bijelić (2.mjesto) autori su najboljih fotografija ovogodišnje izložbe fotografija koju organizuje Univerzitetski foto-kino klub Banjaluka.

Piše: Goran Cvjetković

U velikom izložbenom salonu Banskog dvora postavljeno je 98 fotografija od 23 autora, od kojih su najbolji i nagrađeni. Veliki broj fotografskih žanrova učinilo je i ovu izložbu raznolikom i bogatom. Posjetioci su tako mogli da vide veliki broj portreta, pejzaža, aktova, fotografija čiste prirode, a o samoj izložbi nešto više nam je rekao član žirija Milorad Kašćelan.

Foto baza

“Ova izložba predstavlja godišnju produkciju naših članova, presjek njihovog stvaralačkog rada za jednu kalendarsku godinu. Fotografije su djela 21 autora i dva člana žirija, a pored nagrada za najbolje radove pripremili smo i pohvale za najaktivnije naše članove. Smatram da raznolikosti motiva i fotografskih žanrova, kao i veliki broj autora ovoj izložbi daju poseban kvalitet”, navodi on.

Prvo mjesto osvojila je Milena Erceg, na čijim fotografijama preovladava motiv sela.

“I do sada sam dobijala nagrade, ali nikada prvo mjesto, tako da je ovaj osjećaj malo čudan, ali svakako prijatan. Glavni motiv na svim mojim fotografijama, a ukupno ih je šest postavljeno na ovoj izložbi, jeste motiv sela. Živim na selu, a ono predstavlja neiscrpan izvor inspiriacije da dobre fotografije”, izjavila je ona.

Zainteresovani za izložbu mogu pogledati fotografije do 10. jula. Univerzitetski foto kino klub je osnovan 1977. godine, a njihove aktivnosti su usmjerene ka popularizaciji  fotografije uopšte, sa posebnim akcentom na kreativnoj – izlagačkoj fotografiji.

 

Napiši komentar