fbpx

Konkurs za filmove 16. Međunarodnog filmskog festivala “Uhvati film” je otvoren!

Prihvataju se filmovi ne temu invalidnosti, kao i filmovi čiji su autori (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom.

Organizatori su Humanitarna organizacija “PARTNER”, Banjaluka (BiH), Kreativno-afirmativna
organizacija Parnas, Novi Sad (SR), Udruga “SPIRIT”, Rijeka (HR) i Nevladino udruženje “ART 365 ”, Podgorica (CG).

Podrži eTrafiku

Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu, a zatim i u Banjaluci i Rijeci sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

“Festival ‘Uhvati film’ je usmjeren na širu javnost, jer nam je cilj da nas društvo prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da afirmišemo ideju o festivalu filmova o osobama sa invaliditetom čiji su autori osobe sa invaliditetom a samim tim i mijenjamo svijest”, kaže Dušica Lipovac, direktorica festivala.

Bitan segment je podrška filmskim rediteljima/kama, scenaristima/kinjama i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Konkurs za ovogodišnji Festival je otvoren do 01. juna, a uslovi su:

1. Tema: Invalidnost
2. Trajanje: do 30 minuta
3. najmanje DVD kvalitet
4. da imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku

Uz film/ove obavezno na e-mail uhvatifilm@gmail.com dostaviti i:
– popunjen prijavni formular, koji možete skinuti na sajtu festivala uhvatifilm.org
– biografiju autora
– 2 fotografije iz filma
– dijalog lista u srt formatu.
– trejler (ako postoji)

Filmovi koji budu izabrani po ocijeni stručnog biće prikazani u okviru 16. Filmskog festivala „Uhvati film!“ tokom septembra u Novom Sadu (SR) i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci (BiH) koji će se održati u oktobru, zatim, u Rijeci (HR) i CG, ali i u okviru postprodukcije – Filmskog karavana u gradovima navedenih država.

Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu.

Filmovi se mogu dostaviti putem interneta (Festhome ili Clickforfestivals, Filmfreeway, You Tube, WeTransfer, Vimeo..) ili poštom (u 2 kopije) poštom na jednu od adresa:

uhvatifilm@gmail.com

KAO Parnas, Novi Sad
www.kaoparnas.org
kaoparnas@gmail.com
Milesa Milinković,
direktorka Festivala
+381 62 24 04 04

UDRUGA SPIRIT, Rijeka
www.spirit-ri.hr
info@spirit-ri.hr
Denis Pilepić,
tehnički direktor Festa za HR

HO Partner, Banja Luka
http://www.hopartner.org
partner@teol.net
uhvatifilm.bih@gmail.com
Dušica Lipovac
Izvršna direktorka Festa za BiH

NVU Art365, Podgorica
Aleksandra Božović
Direktorka Festivala Crna Gora

Za sve detalje u vezi konkursa i samog festivala možete pisati na mailove uhvatifilm@gmail.com i uhvatifilm.bih@gmail.com, a kao i posjetiti sajt Festivala bih.uhvatifilm.org i Facebook stranicu „Uhvati FILM – BiH“.

Napiši komentar