fbpx

Projekat Heroji i Fenomeni, televizijska emisija koja je promovisala pozitivne ljudske vrijednosti ponovo se vraća na TV ekrane. Autor Igor Požgaj u saradnji sa Alternativnom televizijom kreće u potragu za Herojima, ljudima koji su se prije deset i više godina pokazali kao pravi prijatelji, komšije i heroji.

Gdje su oni sada, šta rade i da li ih je život nagradio – autor emisije će potražiti odgovore na ova pitanja u cilju da se Heroji i njihova djela ne zaborave.

U prvoj emisiji nas očekuje priča o ultramaratoncu Željku Blagojeviću koji je prije deset godina, za 9 dana istrčao 900 kilometara i to od Banjaluke do Kosovske Mitrovice. Na putu ga je pratila supruga. Željko je osnovao svoju porodicu, njegova kćerka koja ga je tada na putu pratila u stomaku svoje majke, ima danas 10 godina. Oni su mu najveća nagrada u životu.

Foto baza

U narednim epizodama vidjećemo šta je vrijeme donijelo dvojici dječaka sa Kupresa, danas odraslih mladića, koji su prije 11 godina u školu putovali u starom traktoru i vozili svaki dan 5 kilometara u jednom pravcu. Govorićemo i o monahu koji je prije deset godina pripitomio vuka i o policajcima koji su rizikovali živote u obavljanju dužnosti.

“Životnih, herojskih priča ima na pretek. Onih Heroja kojih se želimo prisjetiti i posjetiti ih ima mnogo. Ali, Heroji su svuda oko nas. Zato sam siguran da ćemo na svojim putešestvijima naići na neke nove kojima ćemo kroz našu emisiju dati prostor da se njihova djela vide i inspirišu druge da dobra djela čine”, poručuje autor Igor Požgaj.

“Heroje Igora Požgaja” možete gledati svakog četvrtka u 21 čas, samo na ATV-u!

Napiši komentar